Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına, Eskişehir'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp '3. Yargı Paketi' kapsamında 7 Ağustos'ta salıverilen üniversite öğrencisi Sevil S. ile sanıkların avukatları katıldı. Duruşmaya ayrıca, Fransa İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Francoise Pontois, Fransız Komünist Partisi (PCF) delegasyon sorumlusu Dominique Torre, Fransa Fahri Konsolosu Mehmet Erbak, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik ile sanıkların yakınları katıldı.

Fransa'da oturan Türk vatandaşı Sevil S, duruşmada sessizliğini korudu. Duruşmada mütalaasını veren savcı, tutuksuz sanıklar Sevil S, Burcu A, Ceren C, Kezban Y. ve Seren Ö'nün 'silahlı örgüt üyesi olmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarından toplam 21 yıla kadar hapsini talep etti. Savcı ayrıca diğer tutuksuz sanık Mustafa E.H'nin üzerine atılı suçlar hakkında inandırıcı delil bulunamadığından beraatını talep etti. Sevil S'nin avukatı İnayet Aksu, müvekkilinin eğitiminin devam etmesi için yurt dışına çıkış yasağının kaldırılarak, onu mağdur etmeyecek bir başka adli kontrol kararının verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında verilen yurt dışına çıkış yasağının devamına karar vererek, duruşmayı karar için erteledi.

Hapishanede tutsaktık, şimdi yine tutsağım. Çünkü ailem Fransa'da

Sanık Sevil S, duruşma çıkışı basın mensuplarına şunları söyledi: 'Evet ben solcuyum, evet ben sosyalistim. Bunu da kaçınmadan söylüyorum. Bu benim düşüncem. Eşitliği ve demokrasiyi savunuyorum. Bugün sadece bana değil birçok gence terörist deniliyor, sırf Grup Yorum konserine gittiğimiz için. Bu da gayet yasal bir şey. Yüzlerce genç, emekçi, memur, sendikacı, aydın, gazeteci hapishanelerde tutsak ediliyor. Tutuklu değiller, tutsaklar maalesef. Bize terörist deniliyor ama biz gerçek teröristlerin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz.' Eğitiminin bitme durumuna geldiğini ifade eden Sevil S, bu konuda başka söyleyecek bir şeyinin olmadığını vurgulayarak, 'Hapishanede tutsaktık, şimdi yine tutsağım. Çünkü ailem Fransa'da. Orada üniversiteye gidiyordum. Sonuçta ben yine tutsağım. Baskılarla yıldırmak istiyorlar' şeklinde konuştu.
Sanığın avukatı Aksu ise müvekkili hakkında toplamda 22 yıldan fazla hapis cezası istendiğini ifade ederek, 'İddianamede, müvekkilimin daha önce örgüt yöneticisi olduğu belirtiliyordu. Fakat bugün savcı, müvekkilimin örgüt üyeliği suçundan cezalandırılmasını talep etti' diye konuştu.

Olay

'Erasmus' programı öğrenci değişimi kapsamında bir yıllığına Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne gelen gurbetçi Sevil S, Eskişehir'de 9 Mayıs'ta yapılan terör örgütü DHKP/C operasyonunda gözaltına alınmış, tutuklanan Sevil S. ve diğer zanlılar, '3. Yargı Paketi' kapsamında 7 Ağustos'ta salıverilmiş ve dosyaları Bursa'ya gönderilmişti. Sevil S, 'örgüt yöneticiliği ve propaganda yapmak' diğer sanıklar ise 'örgüte üye olmak ve propaganda yapmak suçundan' yargılanıyor.