Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Milliyet Gazetesi yazarı Nuray Mert'e "namert" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ve polis tarafından tartaklanması sonucu 5 gün iş görmez raporu alan Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Pelin Ünker'e uygulanan fiziksel şiddeti kınadı.

TGC tarafından yapılan yazılı açıklamada, demokrasinin ülkeyi yönetenler için farklı görüşlere tahammül etme sanatı olduğu ifade edilerek, "Yöneticiler gazetecilerin rahat çalışma koşullarını sağlamak, halkın bilgi edinme hakkını korumak ve basın özgürlüğüne saygı göstermekle sorumludurlar. Oysa iktidar gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel şiddet olaylarının olağan olaylar haline getirilmesine zemin oluşturuyor. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına hizmet eden gazetecilere bu şiddetin layık görülmesini yadırgadığımızı bir kez daha vurguluyoruz" denildi.

Son olarak yazar Nuray Mert, görüşlerinden ve yazılarından ötürü Başbakan'ın sert suçlamalarına maruz kaldığı ve hedef gösterildiği belirtilen açıklamada, "Yazar Mert'e bu hedef gösterme nedeniyle bir saldırı olursa kim sorumlu olacak? Siyasetçileri ifade özgürlüğüne saygıya ve daha sorumlu bir üslup kullanmaya davet ediyoruz" denildi.

Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Pelin Ünker'in ise 1 Haziran'da İstanbul Mecidiyeköy'deki gösterileri izlerken Cumhuriyet Gazetesi Tanıtma Kartı'nı göstermesine rağmen polis tarafından kartı yırtılarak, şiddete maruz kaldığı kaydedilen açıklamada, sol kolunu kullanamaz hale gelen Ünker'in 5 gün iş göremezlik raporu almak zorunda kaldığı ve kendisine saldıran polisler hakkında suç duyurusunda bulunduğu hatırlatıldı. Kamuoyunun aleyhine olan haksızlıklar, yolsuzluklar konusunda haber yapmanın gazetecilerin en önemli işlevi olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu görevlerini yerine meslektaşlarımıza siyasetçilerden gelen sözlü şiddeti ve kolluk güçlerinden gelen sistemli fiziksel saldırıları kınıyoruz. Pelin Ünker'e yönelik saldırının sorumlularının acil olarak yargıya teslim edilmelerini istiyoruz" denildi. (ANKA)