İkitelli’de 13 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili soruları cevaplandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, trafik denetimlerinin belediyeye verilmesini istedi.

Sözkonusu kazanın sürücünün kurallara uymaması nedeniyle meydana geldiğini söyleyen Topbaş, “Kazanın olduğu noktadaki sinyalizasyon sistemi teknik adamlarımızca en doğru şekilde düzenlenmiştir. Bir kavşağa yaklaştığınızda hızınızı kesmeniz gerekir. Bu bir sistem, bir alışkanlık. Trafikte dalgınlık ve yorgunluk olmaz. Biz belediye olarak taksi şoförlerine gerekli eğitimleri verdik. Ancak her sürücü bu kuralları kendi beyninde kabullenmeli” dedi.

‘BAŞARIRIZ’
Başkan Kadir Topbaş, öteden beri kentteki trafik denetiminin İBB’ye verilmesini istediklerini vurgulayarak şöyle konuştu: “Bu konuda başarılı olabileceğimizi düşünüyoruz. Trafik bize verildiğinde şehri kurallı hale getiririz. Zaten şu anda kameralarımızla ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne destek veriyoruz. Kurduğumuz EDS sistemi başarılı sonuç verdi. Bunu daha ileriye taşıyabiliriz. Bu sistem ve kamera sistemi daha da yaygınlaştığında çok ciddi kontrol yapılır. Cezalarını da caydırıcı boyuta getirdiğiniz zaman bir trafik sistemi oluşturabilirsiniz. Tabi defalarca kaza yapan, suç makinesi haline dönmüş olan insanlara da belki de daha uzun süreli trafikten men etme gibi cezalar da getirilmesi lazım.”





Habertürk