DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin Torba Yasa Tasarısı'nı protesto etmek amacıyla ilan ettikleri eylemlilik süreci yarın başlıyor. Türkiye'nin 81 ilinden yürüyüşe geçecek olan emekçiler 3 Şubat Perşembe günü Ankara'da bir araya gelerek Meclis çevresinde "zincir halkası" oluşturarak torba yasayı protesto edecek. Eylemlilik sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan KESK ve DİSK'in Başkanları ise yürüyüş boyunca "ne kar yağışının ne de başka engellemelerin" kendilerini yıldıramayacağını belirtti.

'Kar kış bizi yıldıramaz, perşembe günü Ankara'dayız'

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Başkanı Döndü Taka Çınar, Salı günü kamu emekçileri ile birlikte İzmir'den Ankara'ya doğru yürüyüşe geçeceklerini ifade ederek, "Perşembe günü Ankara'da diğer işçi ve memur kardeşlerimizle bir araya gelerek, meclisin torba yasaya karşı tutum sergilemesine etki etmeye çalışacağız" dedi. Çınar, soğuk havanın ve iklim şartlarının kendilerini yıldıramayacağını belirterek, tüm bölgelerden Ankara'ya yürüyüşün planlanan şekilde devam edeceğini bildirdi.

KESK Başkanı Çınar, daha önce şehir dışından eylemlere katılım için gelmeye çalışan gruplara polis tarafından engel çıkarıldığını ifade ederek, aynı tutumun bu sefer yaşanmamasını dilediklerini belirtti. Çınar, "Yapılması planlanan katılımlara ilişkin polisin nasıl bir tutum takınacağını bilemeyiz. Ama 'ileri demokrasiyi" savunan hükümetin polisini daha anlayışlı ve emekçilere zarar vermeyecek bir tutum sergilemeye davet ediyoruz" dedi.

Bugün tüm Türkiye'den emek örgütlerinin parlamento da olan vekillere faks çektiklerini ifade eden Çınar, "Faks çekerek, vekillerin torba yasaya karşı oy kullanmalarını ve torba yasa karşıtı tavır sergilemelerini sağlamaya çalışacağız" dedi. Salı günü İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Trabzon'dan kafileler halinde Ankara'ya yürüyüşe geçeceklerini ifade eden Çınar, diğer illerden katılım ile büyük bir kitle hareketi haline dönüşecek yürüyüşün Perşembe günü Ankara'da noktalanacağını belirtti.

Çınar, "İstanbul'da Sayın Süleyman Çelebi arkadaşlarımızla birlikte yürüyecek. Ben de İzmir'den başlatacağımız kitle yürüyüşü ile Ankara'ya yürüyeceğim. Biz, normal barışçı üyelerimizle belirli bir noktada buluşup yürüyeceğiz, umarım polis ya da başka gruplar yürüyüşümüze engel olmaz" diye konuştu.
 

DİSK Başkanı Çelebi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Süleyman Çelebi, 81 ilden emekçilerin torba yasayı protesto etmek için temsilciler düzeyinde Ankara'ya yürüyeceğini ifade ederek, kendisinin İstanbul'dan yürüyüşe geçecek kafileyi uğurladıktan sonra koordinasyonu sağlamak amacıyla İstanbul'da kalacağını ve Perşembe günü Ankara'ya gelerek eyleme öncülük edeceklerini bildirdi.

DİSK Başkanı Çelebi, yaptığı açıklamada yarın yurt genelinde kitlesel basın açıklamaları yapacaklarını ifade ederek, açıklamaların ardından Ankara'ya doğru temsilci düzeyinde yürüneceğini belirtti. Çelebi, İstanbul'dan emekçilerin Salı günü yürüyüşe geçeceğini ifade ederek kendisinin emekçileri uğurladıktan sonra yürüyüşlerin koordinasyonunu sağlamak için İstanbul'da kalacağını ve Perşembe günü Ankara'ya gelerek torba tasarı eylemine öncülük edeceklerini bildirdi. Çelebi, kar ve soğuğun kendilerini yıldıramayacağını ifade ederek, "Her koşulda Perşembe günü Ankara'da hazır olacağız. Kar yağdı diye eylemimizden vazgeçecek değiliz. Eğer ileri demokrasiden bahsediliyorsa, bu ileri demokrasi için hiçbir engellemeyle karşılaşmamamız gerekir. Umarım, Ankara'ya eylemcilerin sokulmaması gibi bir polis müdahalesi ile karşılaşılmaz" dedi.


ANKA