Yeşilsu Parkı önünde toplanan sendika üyeleri, ellerinde dövizlerle AKP İl Başkanlığı'na yürüdü. AKP İl Başkanlığı önünde toplanan sendika üyeleri, kamuoyunda ''torba yasası'' olarak adlandırılan, ''Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı''nı eleştiren sloganlar attı.

Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, kamuoyunda ''torba yasa'' olarak bilinen tasarının amacının işverene her türlü kolaylığı sağlarken, emekçilerin ücretlerini düşürmek, engellilerin istihdamını azaltmak, işsizlik fonunu kalıcı olarak işverene açmak, çalışma saatlerini yükseltmek ve kamu emekçilerinin sürgüne yollanmasının önünü açmak olduğunu savundu.

İktidarların halkın, emekçilerin, yoksulun, gençliğin, ezilenlerin menfaatleri için çalışması gerektiğine inandıklarını, bu nedenle ''torba yasa''yı engellemek için seslerini yükselttiklerini dile getiren Ersönmez, şöyle konuştu: ''Biz emekçiler, bu yıkıcı, yok edici anlayışa, bu görmezden gelme tavra karşı bu yasa üzerinde bir direniş hattı örgütlemek zorundayız. Mücadelemiz meydanlarda en geniş emek ve demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi ile sonuna kadar sürecektir. Bu süreçte biz emekçiler, emek ve demokrasi için baskıcı uygulamalara, yıkıcı, yok edici, tasfiye edici anlayışa karşı durmak için meydanlarda olacağız. Mevcut taleplerimiz görmezden gelinmeye devam ederse, meşru eylemliliklerimiz her geçen gün artarak, güçlenerek, çoğalarak emek ve demokrasi güçleriyle daha da yükselecektir.''


AA