Döndü Taka Çınar, Konak'ta toplanan grup adına yaptığı açıklamada, mecliste görüşülen ''Torba Yasa Tasarısı''yla İşsizlik Sigortası Fonu'nun, işsizlere değil, kaynak olarak Hazine'ye ve işverenlere aktarılacağını söyledi.

Tasarı kabul edildiğinde, memurların da işçiler gibi başka kurumlara ödünç verilebileceğini ileri süren Çınar, şunları kaydetti:

''Esnek ve kuralsız çalışma yasalaşacağı için on binlerce belediye işçisi, ihtiyaç fazlası olarak Milli Eğitim veya Emniyet'in taşra teşkilatına sürgün edilecek. Bu belediyeler 5 yıl boyunca yeni işçi alamayacak. Hizmet alımı yöntemiyle taşeronlaşma yaygınlaşacak. 16-18 yaş arasında çalışan yüz binlerce genç, ortalama 85 liradan daha az ücret alacak, işe ilk girişlerde deneme süresi 2 aydan 4 aya çıkacak. Gençlerin ve çocukların geleceği çalınacak.''

''İş verene vergi affı, emekçiye ücret esnekliği ve sefalet, kadınlara ve çocuklara yoğun emek sömürüsünü getiren, tüm çalışanların iş güvencesini ortadan kaldıran torba yasa tasarısı, geri çekilsin'' görüşünü dile getiren Çınar, yarın Türkiye'nin 4 bölgesinden Ankara'ya yürüyüş başlatacaklarını, 3 Şubatta ise Ankara'da olacak tüm emekçilerin TBMM'ye yürüyeceğini bildirdi.

DİSK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği üyelerinin de destek verdiği eylemde, grup, hükümet aleyhine sloganlar attı, basın açıklamasını Kemeraltı Çarşısı'ndaki vatandaşlara dağıttı.
 


AA