TSK ATAMALARI RESMİ GAZETE'DE


(ANKA) - YAŞ toplantılarının sona ermesine rağmen, Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atama yapılmamasıyla başlayan belirsizlik sona erdi. Cumhurbaşkanı Gül, atama kararnamesini imzaladı.

Genelkurmay Başkanlığı'na atanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Türkiye Cumhuriyeti'nin 27. Genelkurmay Başkanı olarak görev yapacak. Orgeneral Koşaner, bu görevi 3 yıl sürdürecek.

-ORGENERAL IŞIK KOŞANER'İN ÖZGEÇMİŞİ-

Orgeneral Işık Koşaner 1945 yılında İzmir'de doğdu. 1965 yılında Kara Harp Okulundan, 1966 yılında Piyade Okulundan mezun oldu. 1976 yılına kadar Kara Kuvvetlerine bağlı çeşitli birliklerde; Takım ve Bölük Komutanlığı, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında öğretmenlik, Kıbrıs Barış Harekâtı'nda Komando Tugayında Takım Komutanlığı ve Tabur Karargâh Subaylığı, Genelkurmay Özel Harp Daire Başkanlığında Özel Tim Komutanlığı yaptı.
Orgeneral Koşaner, 1978 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak; Genelkurmay Özel Harp Daire Başkanlığında Karargâh Subaylığı'nda bulundu. NATO Savunma Kolejini bitirdikten sonra İtalya / Napoli'deki Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanlığında Karargâh Subaylığı, 3'üncü Ordu Lojistik Başkanlığında Plan Koordinasyon Şube Müdürlüğü yaptı. Londra'da Savunma İncelemeleri Kraliyet Kolejini bitiren Orgeneal Koşaner, Genelkurmay Strateji ve Kuvvet Plan Daire Başkanlığında Strateji Şube Müdürlüğü, 8'inci Piyade Tümeni 131'inci Piyade Alay Komutanlığı, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığında Kurmay Başkanlığı görevlerini yürüttü.
1992 Yılında Tuğgeneralliğe terfi eden Orgeneral Işık Koşaner bu rütbede; Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Plan Daire Başkanlığı ile 1'inci Komando Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu.
Orgeneral Işık Koşaner, 1996 yılında Tümgeneralliğe terfi etti, Tümgeneral rütbesi ile Kara Harp Okulu Komutanlığı görevini yürüttü.
2000 yılında Korgeneralliğe terfi ederek sırasıyla; Millî Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulundu.
2004 yılında Orgeneralliğe terfi eden Işık Koşaner; 2004-2005 yılları arasında Ege Ordusu Komutanlığı, 2005-2006 yılları arasında Genelkurmay II nci Başkanlığı, 2006-2008 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı görevlerinde bulundu, 2008 yılı atamaları ile Kara Kuvvetleri Komutanlığına atandı.
Orgeneral Işık Koşaner, Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Hizmet Madalyası, Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, Türk Silahlı Kuvvetleri Şeref Madalyası, Türk Silahlı Kuvvetleri Kıbrıs Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, Kore Cumhuriyeti Millî Güvenlik Liyakat Madalyası sahibi.
Nurdan Koşaner ile evli olan Orgeneral Işık Koşaner iki çocuk babası ve İngilizce biliyor.

ORGENERAL CEYLANOĞLU KARA KUVVETLERİ KOMUTANI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, atama kararnamesini imzaladı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, Orgeneral Erdal Ceylanoğlu atandı.
Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun özgeçmişi şöyle:
"Ceylanoğlu, 1945 yılında Kayseri'de doğdu. 1966 yılında Kara Harp Okulundan, 1967 yılında Piyade Okulundan mezun oldu.
1974 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde takım komutanlığı yapan korgeneral Ceylanoğlu, 1976 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu; ardından Kurmay Subay olarak Kara Harp Okulunda bölük komutanlığı, Kara Harp Akademisinde öğretim üyeliği, 4'üncü Zırhlı Tugay Kurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanı Özel Sekreterliği ve Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.
1992 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Ceylanoğlu, tuğgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Okullar Daire Başkanlığı ve 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1996 yılında tümgeneralliğe terfi eden Erdal Ceylanoğlu, tümgeneral rütbesi ile Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Komutan Yardımcılığı ile Kurmay Başkanlığı ve Milli Güvenlik Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü.
2002 yılında korgeneralliğe terfi eden Ceylanoğlu, korgeneral rütbesi ile Jandarma Asayiş Komutanlığı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı görevlerinde bulundu. 30 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi eden Ceylanoğlu, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı görevine atandı.
Şule Ceylanoğlu ile evli olan Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun iki çocuğu var. Ceylanoğlu, İngilizce biliyor."

1. ORDU KOMUTANI ORGENERAL KIVRIKOĞLU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzaladığı atama kararnamesine göre, Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 1. Ordu Komutanlığı'na atandı.
Kıvrıkoğlu'nun özgeçmişi şöyle:
"Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu 1948 yılında Konya'da doğdu. 1969 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1970 yılında İstihkam Okulu'ndan mezun oldu.
1977 yılına kadar Kara Kuvvetleri'ne bağlı çeşitli birliklerde Takım ve Bölük Komutanlığı yapan Korgeneral Kıvrıkoğlu, 1979 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu. Ardından Kurmay Subay olarak; 3'üncü Ordu Komutanlığı'nda Karargâh Subaylığı, 8'inci Kolordu Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli İl Sıkıyönetim Komutan Yardımcılığı Emrinde Karargâh Subaylığı, NATO Güneydoğu Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire İstihbarat Şube Karargâh Subaylığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Özel İstihbarat Başkanlığı Dış İstihbarat Şube Müdürlüğü, 66'ncı Zırhlı Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Belçika/Mons'da Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhı'nda Harekât Başkanlığı Tatbikat ve Değerlendirme Şube İrtibat Kısım Amirliği ve Silah Kontrol Şube Müdürlüğü ile 4'üncü Kolordu 229'uncu Motorlu Piyade Alay Muharebe Grup Komutanlığı görevlerini yürüttü.
1996 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile 3'üncü Ordu Komutanlığı Harekât Kurmay Yarbaşkanlığı ve 8'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 2000 yılında Tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile 3'üncü Mekanize Piyade Taktik Tümen Komutanlığı ve Belçika Mons'da Millî Askerî Temsil Heyeti Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2004 yılında Korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi İle 9'uncu Kolordu Komutanlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 Ağustos 2008 tarihinden geçerli olarak Orgeneralliğe terfi etti.
Asiye Hale Kıvrıkoğlu ile evli olan Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, iki çocuk babası ve İngilizce biliyor."

JANDARMA GENEL KOMUTANI NECDET ÖZEL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzaladığı atama kararnamesine göre, Jandarma Genel Komutanlığı'na Orgeneral Necdet Özel atandı.
Orgeneral Özel'in özgeçmişi şöyle:
"Özel, 1950 yılında Ankara'da doğdu. 1969 yılında Kara Harp Okulundan, 1970 yılında Piyade Okulundan mezun oldu.
1978 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yapan Özel, 1980 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Harekat ve Eğitim Şube Plan ve Harekat Subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği İşlem ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinde Proje Subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği, Kara Harp Okulu Kurmay Başkanlığı ve 9. Piyade Tümen 17. Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.
1995 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Özel, 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Eğitim Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı İç Güvenlik Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.
Özel, 1999 yılında tümgeneralliğe terfi etti ve 39. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü. 2003 yılında korgeneralliğe terfi eden Özel, 7. Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 30 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi eden Özel, Ege Ordusu Komutanlığı görevine atandı.
Evli ve bir çocuk babası olan Özel, İngilizce biliyor.

HARP AKADEMİLERİ KOMUTANI ORGENERAL BİLGİN BALANLI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzaladığı atama kararnamesine göre, Harp Akademileri Komutanlığı'na, Orgeneral Bilgin Balanlı atandı.
Orgeneral Balanlı'nın özgeçmişi şöyle:
"Hava Pilot Orgeneral Bilgin Balanlı, 24 Eylül 1948 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini takiben 1965 yılında Hava Askeri Lise'sinden ve 1967 yılında Hava Harp Okulu'ndan mezun olarak Asteğmen rütbesiyle Hava Kuvvetleri saflarına katıldı.
Uçuş eğitimini tamamlamasını takiben 1968 yılında 9'ncu Ana Jet Üs 192'nci Filo Komutanlığına atanan General Balanlı 1975 yılına kadar bu birlikte av bombardıman ve keşif pilotluğu görevlerini icra ettti. 1975 yılında atandığı 1'nci Ana Jet Üs 112'nci filo Komutanlığında ise av pilotluğu görevini 1977 yılına kadar sürdürdü ve bu tarihte Hava Harp Akademisi'ne girdi. 1979 yılında Hava Harp Akademisinden Kurmay Yüzbaşı olarak mezun olan General Balanlı, bu tarihte 7'nci Ana Jet Üs Harekat Subaylığı, 173'ncü Filo Harekat Subaylığı ve 173'ncü Filo Komutanlığı görevlerini yerine getirdikten sonra, 1985 yılında Hava Harp Okulu'ndaki görevini takiben 1989 yılında atandığı Moskova Askeri Hava Ateşeliği görevini l992 yılına kadar sürdürdü ve aynı yıl 1'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'na atandı. Bu birlikte 1992-1993 yılları arasında Değerlendirme Denetleme Başkanlığı, 1993-1994 yılları arasında ise Harekat Komutanlığı görevlerinde bulundu ve l994 yılında Tuğgeneralliğe terfi ettirilerek Hava Kuvvetleri Komuta Kontrol Daire Başkanlığı görevine getirildi.
Bu görevi takiben 1996-1998 yılları arasında 9'ncu Ana Jet Üs Komutanlığı görevinde bulundu ve l998 yılında Tümgeneralliğe terfi ettirilerek 2'nci Taktik Hava Kuvvet Komutan Yardımcılığı görevine atandı. Bir yıl bu görevi sürdürdükten sonra 1999-2002 tarihleri arasında Hava Harp Okulu Komutanı olarak görev yaptı.
Balanlı, 30 Ağustos 2009 tarihinden geçerli olarak Orgeneralliğe terfi etti ve Genelkurmay İkinci Başkan Yardımcılığı görevine atandı.
Orgeneral Balanlı, evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir."

ORGENERAL NUSRET TAŞDELEN EGE ORDU KOMUTANI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, atama kararnamesini imzaladı. Orgeneral Nusret Taşdelen, Ege Ordu Komutanlığı'na atandı.