(ANKA) - TÜBA Başkanı Prof. Dr. Yücel Kanpolat ve TÜBA üyeleri Prof. Dr. Tarık Çelik, Prof. Dr. Bozkurt Güvenç, Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, Prof. Dr. Namık Kemal Aras, Prof. Dr. Metin Gürses, Prof. Dr. Atilla Aşkar'dan oluşan bir heyet Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarafından Tarabya Köşkü'nde kabul edildi.

Dün gerçekleşen görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yapan TÜBA, Cumhurbaşkanı Gül'e 651 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili kaygılarını dile getirdiklerine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı'nın konu hakkında bilgi aldığının altı çizilen açıklamada, "TÜBA heyeti bu kararnamenin, TÜBA'nın bir bilimler akademisi olma niteliğini ortadan kaldıracağını belirtmiş ve bu düzenlemenin Türkiye'yi dünya bilim camiasından koparacağını arz etmiştir" denildi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ayrıntıları bugün İstanbul'daki TÜBA üyelerine aktarıldığına dikkat çekilen açıklamada, benzer bir toplantının da yarın Ankara'da yapılacağı kaydedildi.

Prof. Dr. Kanpolat, dün yapılan görüşmenin ardından "Bilim Akademileri'ni dünyanın her yerinde bilim akademi üyeleri oluşturur ve seçer. Akademi üyelerini devlet veya YÖK seçmemeli. Bunun yanlış olduğunu Cumhurbaşkanı'na ilettik. Kendisi de bu konuda bize yardımcı olacağını söyledi" demişti.