Tunceli Barosu Başkanı Hasan Özcan, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) genel merkez ve şube yöneticilerine yönelik olarak düzenlenen operasyonların 'tek tipleştirme' amacı taşıdığını iddia etti.

Hasan Özcan, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında ÇHD genel merkez ve şube yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Ankara, İzmir ve Antalya'da ÇHD yönelik düzenlenen operasyonda 12 avukatın gözaltına alındığını ifade eden Özcan, daha önce KCK operasyonu adı altında 46 meslektaşlarının mesleki faaliyetlerinden ötürü tutuklandığını öne sürdü.

Gözaltına alınan avukatların meslektaşları hakkındaki ajanlık ve benzeri türden iddiaların yıpratma ve karalamaya yönelik olduğunu savunan Özcan, "Soruşturmanın gizliliği bizzat soruşturmaya yürütenler tarafından ihlal edilerek, hukuka aykırı uygulamaya kılıf aranmaktadır." dedi.

Özcan, gözaltındaki avukatların, Suriye'de yaşanan iç çatışmalar nedeniyle bazı kamu kurum görevlilerin de içinde bulunduğu hukuka aykırı faaliyetleri yargı önüne taşıyacağını dile getirdiğini hatırlattı. Avukatların böyle bir dönemde soruşturmaya maruz kalmalarının manidar olduğunu söyleyen Özcan, savunma hakkına yapılan bu saldırıyı protesto ettiklerini ve gözaltına alınan avukatların derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.




Cihan