Danıştay 8'nci Dairesi'nin Türkiye Barolar Birliği'nin itirazını reddetmesinin ardından Bursa Barosu'na kayıtlı türbanlı avukatlardan Neşe Aygün ve Müge Yılmaz, Asliye Ceza Mahkemesi'nde trafik kazası, Jale Kartöz ise Aile Mahkemesi'ndeki boşanma davasına türbanlarını takıp katıldılar.

Bir çok arkadaşının taktıkları türban nedeniyle duruşmalara alınmadığı için mesleklerini yapamaz duruma geldiğini söyleyen Neşe Aygün, "Ben 25 yıldır avukatlık yapıyorum. Mesleğimin ilk yıllarında türban veya başörtüsü takmıyordum. 28 Şubat sürecinde küçük bir ilde mesleğimi yaparken türban takmaya başladım. Az sayıda avukatın görev yaptığı bu ilde türban takan bir tek ben olduğum için, adliyeye almadıkları gibi kapısına da girmemem için çeşitli yazılar yazdılar. Şimdi, buralara kadar geldik. Şu an çok mutluyum. Bu Türkiye'nin demokratikleşmesi ve özgürlüklerin genişlemesi açısından çok önemli bir gelişme" dedi.

Avukat Jale Kartöz ise kararın çıkmasından son derece memnun olduğunu ifade ederek, "İnşallah nihai kararda bu şekilde olur. Böylece tüm arkadaşlarımız mesleklerini daha rahat ve huzur içersinde yapacaklar" diye konuştu.

Kararın çok olumlu olduğunu belirten Avukat Müge Yılmaz ise "Müvekkillerimizle bürolarımızda çok rahat bir şekilde muhatap olurken, adliye kısmında çok sıkıntılar yaşıyorduk. Çok şükür bu sıkıntılar aşıldı" dedi.