8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarının açılmasına karar verilmesinin ardından örnekleri inceleyecek Adli Kurumu'nda adeta olağanüstü hal ilan edildi.
Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce bu önemli göreve hazır olduklarını söyledi.

'Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir cumhurbaşkanı cesedine otopsi yapılacak' diyen İnce, Akşam Gazetesi'nden Ercan Öztürk'e konuştu.

İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 
"...Yazı bize ulaştığında bunu göreceğiz. Mezar açma işini savcılık yapıyor. Savcı mezarlığı açtırırken bizim arkadaşlarımız orada olacaklar. Kemikler başta olmak üzere her şeyi delillendirip poşetlere koyduktan sonra buraya getireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı Özal'ın ölümünün ardındaki gerçeği ortaya koymak olduğu için de toprağı bile getireceğiz. Örnekler inceleme şubelerinin ardından Kimya İhtisas Dairesi'ne gönderilecek.

...Bir makinede aldığımız sonucu diğer makinelerde de inceleyeceğiz. Tek sonuçla yetinmeyeceğiz. İnceleme yapılırken de sonuçlar çıkarken de bunları işinin ehli olan arkadaşlarla değerlendireceğiz. Bu değerlendirme sonunda görüş bildireceğiz. Ben de görüş bildireceğim.

Sonuçları üç-dört makinede inceledikten sonra değerlendirme yapacağız. Dolayısıyla bu sürede bir hafta veya bir ay gibi bir süre olmuyor. Defne Joy Foster'ın cesedi kuruma geldiğinde bir süre vermiştik. İki aydan önce sonuçlanmaz demiştik. Burada da aynı şeyi söylüyorum. İnceleme kapsamlı olacağı için 2 aydan önce sonuçlanmaz."

Akşam