Cebeli Lübnan'daki İstinaf Mahkemesi Başsavcısı Hakim Kelud Kerm, gözaltındaki Muhammed Ali Salih, Nedim Saad Zeyneb, Hasan Cemil Salih'in de aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında şiddet ve silah zoruyla Türk pilotların kaçırılması olayına karışmak, alıkoymak, adam kaçırmaya teşvik ve devlet otoritesini zayıflatmak suçlamalarıyla dava açtı.

Sorgulanan 3 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı, diğerlerinin ise ifadeleri alınmak üzere çağrılacağı belirtildi.

Emniyet yetkilileri, Türk pilotların alıkonuldukları yerin bulunması için çabaların sürdüğünü vurgulayarak, kaçıranların sığındıkları düşünülen bazı bölgelerde baskınlar yapıldığını ancak
sonuç alınamadığını kaydetti.

Lübnan'da 9 Ağustos'ta, İstanbul-Beyrut seferini yapan THY personelini havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı kişiler, Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'yı kaçırmıştı.

Eylemin sorumluluğunu "İmam Rıza'nın Ziyaretçileri" adlı grup üstlenmişti. Grup adına yapılan açıklamada, Türk pilotların, Suriye'de rehin tutulan 9 Lübnanlı karşılığında serbest bırakılacakları ifade edilmişti.

Kaçırılan Türk pilotun Lübnan'ın doğusundaki Baalbek şehrinin "Eş-Şeraveneh" kasabasında bir yerde tutulduğu, yardımcı pilotun ise ülkenin güneyindeki "Zavter" ilinde bulunduğu iddia edilmişti.