O İKİLİYİ AK PARTİ Mİ BULUŞTURDU 

Eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Baykal’ın istifasını ve kaset skandalına dair gelişmeleri değerlendirdi. TV8’de yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten program konuğu olan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, Adalet Eski Bakanı Prof. DR. Hikmet Sami Türk, Baykal’ın olayın ardından kendisini yüzlerce kişinin aramış olduğunu belirterek özellikle Fethullah Gülen’den bahsetmesini eleştirerek, “Pensilvanya vurgusunda da orada da kastedilen Fethullah Gülen’dir. Dini liderlerin ve dinin siyasete karıştırılması son derece yanlıştır. Son zamanlarda Baykal’ın Çarşaflı kadınlara rozet takmak gibi bazı uygulamaları da eleştiriye açık bir durum olarak yansımıştır, zaten” diye konuştu.

BAŞBAKAN’I SAMİMİ BULUYORUM

Görüntülerin parti içindeki bir mücadeleden de kaynaklanabileceğini söyleyen Türk, “Yakın mesafeye gelenlerin işi olabilir bu, ancak! Bu kadar özel kareler başka türlü ele geçirelemez” diye konuştu. Yapılan açıklamalara bakıldığında söz konusu ilişkinin inkar edilmediğini belirten Türk, “Bu da olayın üzücü bir tarafı. Bu konuda Sayın Başbakanı samimi buluyorum. Siyasette belden aşağı vurmak doğru değildir. Söz konusu komplo içinde bu iki kişiyi de mi AK Parti bir araya getirdi. Ele geçirildiği iddia edilen bu görüntülerin siteden çıkarılması Sayın Başbakanın talimatıdır” diye konuştu. Türk, Baykal’ın aklanmadan geri dönmesi durumunda Amerikalıların tabiriyle ‘Topal ördek dönüşü’ yaşanacağını sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİSİ: YAYINLARDIM

Baykal’ın öğrenciliğinin yanında Tercüman’ın yayın yönetmenliğini de yapan Amerika’nın Sesi Radyosu İnternet Koordinatörü Hakkı Öcal, Kanal 24’e yaptığı açıklamada, “Bu video ABD’de olsa en büyük televizyonlarda birinci haber kuşağında yayınlanırdı” dedi.


STAR