Türkiye Kamu-Sen'den yapılan açıklamada, uygulamalara bakıldığında kamuda büyük bir ayrımcılık yapıldığının görüldüğü savunuldu. 

Açıklamada, ''Yaşanan adaletsizlikleri ve 4-C'li personelin durumunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a anlatmak ve verilen sözleri hatırlatmak üzere bir dilekçe kampanyası başlatıldığı belirtildi. 

Buna göre bir dilekçe metninin kaleme alındığı ifade edilen açıklamada, ''Türkiye Kamu-Sen yöneticileri, Türkiye çağında tüm 4-C'li personele ulaşarak hazırlanan dilekçeleri imzalatacak ve Başbakan'a gönderecek. 

Dilekçe eyleminin başarılı olabilmesi için Konfederasyon, Türkiye genelinde 400'ün üzerinde Şube Başkanına bir yazı göndererek, durumun önemine ve yapılması gerekenlere dikkat çekti. Eylem kapsamında Türkiye Kamu-Sen'e bağlı şube başkanları bulundukları bölgelerdeki 4-C'li personele ulaşacak ve kendilerine gönderilen dilekçe örneklerini imzalatarak, toplayacaklar. Ardından dilekçeler toplu halde Başbakan'a gönderilecek ve illerde yapılacak basın açıklamalarıyla da konuya dikkat çekilecek'' denildi.



AA