5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un halk oylamasında şu ana kadar sandıkların tamamına yakını açıldı.

Anayasa değişikliği için yapılan referandumda Türkiye yüzde 58 oranıyla 'evet' dedi. 'Hayır' oylarının oranı ise yüzde 42 oldu.

Ankara ve İstanbul'dan evet, İzmir'den hayır

İstanbul'da, katılım oranı yüzde 73 oldu. İstanbullular'ın yüzde 55'i 'evet' derken, yüzde 45'i hayır dedi. Ankara'da yüzde 54 oranında 'evet' oyuna karşın, yüzde 46 'hayır' oyu çıktı. Ankara'da katılım oranı yüzde 80. İzmir'de ise 'hayır' oylarının ezici üstünlüğü var. İzmirliler'in yüzde 63'ü referandumda 'hayır' dedi. Katılım oranı ise yüzde 79.

Kıyı şeridi hayır dedi


Genel görünüme bakınca sonuçları 2007 Genel Seçimleri ve 2009 Mahalli İdareler Seçimleri'ndeki benzetmek mümkün. Edirne'den Hatay'a kadar kıyı şeridinde yer alan iller 'hayır' dedi.


Boykota giden iller

Hakkari en düşük katılımın olduğu il oldu. BDP'nin boykot çağrısıyla birlikte uzun süredir tartışılan katılım oranı, yüzde 6'da kaldı. En az katılım sağlayan il Şırnak'ta katılım oranı yüzde 22'ydi. Diyarbakır'da ise katılım oranı yüzde 33'e çıktı. Urfa, Bingöl ve Bitlis'te katılım oranı yüzde 70'lerin üstüne çıktı.













Cnn Türk