BİN 545 KİŞİLİK DURUŞMA SALONU

Geçen Ağustos ayında Sincan'da yapımına başlanan, 645 sanık, 900 izleyici ve avukat olmak üzere bin 545 kişilik duruşma salonunun yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı Sincan Cezaevi Yerleşkesinde geçen Ağustos ayında başlanan ve inşa edilen ve 12 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip duruşma salonu haricinde projede, ikişer kattan oluşan hakim, savcı, kalem odaları ile yemekhane ve kafeterya da bulunuyor.

Geniş kapasiteli nezarethanelerin haricinde sığınak ve bekleme salonları da yer alıyor.



TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DURUŞMA SALONU 

15 Temmuz darbe teşebbüsüne ilişkin Ankara'da yürütülen soruşturmalar kapsamında açılacak davanın görüleceği duruşma salonu 645 sanık, 900 izleyici ve avukat olmak üzere bin 545 kişilik olacak. Tarihi yargılamaya şahitlik edecek ve bin 500 metrekarelik alana sahip yargılamanın yapılacağı salon, kapasitesi ve özellikleriyle bittiğinde Türkiye'nin en büyük duruşma salonu olacak.

ÜÇ AYRI BÖLÜMDEM GİRİŞ YAPILACAK 

İlk olarak FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davaları görüleceği duruşma salonuna tutuklu, hakim ve savcı, izleyici olmak üzere üç ayrı bölümden giriş yapılacak.

Çalışmaların aralıksız sürdüğü inşaatın yıl sonunda tamamlanması bekleniyor.



KİMLER YARGILANACAK? 

Darbe girişimine ilişkin tutuklanan ve meslekten ihraç edilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, Genelkurmay Başkanlığı Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu, Genelkurmay Personel Plan Yönetim Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli, Kara Kuvvetleri EDOK Muhabere ve Muhabere Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin sanık söz konusu salonda ilk kez hakim karşısına çıkacak.