An­ka­ra Ba­ro­su Baş­ka­nı Me­tin Fey­zi­oğ­lu, Ata­türk­çü Dü­şün­ce Der­ne­ği (ADD)Ak­sa­ray Şu­be­si ta­ra­fın­dan önceki gün dü­zen­le­nen “Cum­hu­ri­yet ve De­mok­ra­si­” ko­nu­lu kon­fe­rans­ta ko­nuş­tu. Kon­fe­ran­sa; Ata­türk­çü Dü­şün­ce Der­ne­ği Ak­sa­ray Şu­be­si Baş­ka­nı Hü­se­yin Ak­su, Ba­ro Baş­ka­nı Le­vent Boz­kurt, avu­kat­lar ve üni­ver­si­te öğ­ren­ci­le­ri ka­tıl­dı. Fey­zi­oğ­lu, burada yaptığı ko­nuş­ma­da “Tür­ki­ye 11 yıl­dır fa­şist bir yö­ne­tim­le yö­ne­ti­li­yor. Bas­kı­lar, zu­lüm­ler had saf­ha­da. Öğ­ren­ci­ye bas­kı, Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­’ne bas­kı, iş­çi­ye bas­kı, işa­da­mı­na bas­kı. Tür­ki­ye bu za­ma­na ka­dar bu ka­dar fa­şist­çe yö­ne­til­me­miş­ti­” de­di.


Ata­türk eleş­ti­ri­le­ri­ne ya­nıt

Ata­tür­k’­ü eleş­ti­ren­le­re de yanıt veren Fey­zi­oğ­lu, şun­la­rı söy­le­di: “A­ta­tür­k’­e dik­ta­tör, bas­kı­cı, sta­tü­ko­cu di­yen­le­re şu­nu söy­le­mek is­te­rim. Ata­türk de­mok­ra­si­ye ilk adı­mı­nı si­vil ola­rak at­tı. Ta­aru­z’­dan son­ra Ana­do­lu­’ya ge­len Ata­türk apo­let­le­ri­ni ve as­ker kı­ya­fet­le­ri­ni çı­ka­rta­rak de­mok­ra­si­yi halk­la si­vil ola­rak baş­lat­tı. Ve as­ker­le­ri­ne de ‘Ya üni­for­ma­la­rı­nı­zı çı­ka­rıp si­ya­set ya­par­sı­nız, ya da üni­for­ma­la­rı­nız du­rur, si­ya­set­ten uzak ka­lır­sı­nı­z’ de­di.”

‘Askerimiz yıpratılmak isteniyor’

AN­KA­RA Ba­ro­su Baş­ka­nı Me­tin Fey­zi­oğ­lu, ko­nuş­ma­sın­da Er­ge­ne­kon ve Bal­yoz da­va­la­rı­na da de­ğin­di. Fey­zi­oğ­lu, “Bir da­va dü­şü­nün bu­nun sa­nığı ko­nu­mun­da olan ki­şi Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­’nin Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı (İl­ker Baş­bu­ğ’­u kast edi­yor). Ta­nık TSK’­nın düş­ma­nı bir te­rör ör­gü­tü­nün ikin­ci ada­mı Şem­din Sa­kık… Şim­di bu da­vada han­gi­si te­rö­rist, han­gi­si Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı. Bir baş­kası Bal­yo­z’­dur. Balyo­z’­da yar­gı­la­nan ko­mu­tan­lar­dan bi­ri te­rö­rist li­de­ri, İm­ra­lı­’da ya­tan be­bek ka­ti­li­ni Tür­ki­ye­’ye ge­ti­ren En­gin Alan ha­pis­tey­ken, Piş­man­lık Ya­sa­sı­’n­dan yararlanan te­rö­rist­ler dı­şa­rı­da” de­di.

Kaynak: Sözcü