Başhakem NA Nasrettin Yunus, yardımcı hakemler Hasan Arslan ve İlknur Gençoğlu gözetiminde, Av. Devrim Cengiz Aygün’ün direktörlüğünde iki gün boyunca devam eden turnuvaya; İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Antalya ve Çanakkale başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen 48 satranç sporcusu katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ruhuna uygun olarak şölen havasında geçen ve sporcu ahlakının en güzel örneklerinin yaşandığı turnuvada Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk yad edildi.


İzmir Barosu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Geleneksel ELO satranç turnuvasında 1751 ratingli A kategorisi genelde; Umut Erdem Gündüz birinci, Arda Coşkun ikinci, Kaan Kalemler üçüncü, Talat Yıldız dördüncü Burak Güldür beşinci olurken A Kategorisi Kadınlarda; Ceylin Tikveşli birinci, Nehir Tokat ikinci, Suğra Tepeli üçüncülüğü paylaştı.


1458 Ratingli B kategorisinde ise genelde; Yiğithan Furkan Yılmaz birinci, Yusuf Sinanoğlu ikinci, Defne Elçi üçüncü, Hasan Güneş Anacak dördüncü ve Ecem Öztürk beşinci olurken, B Kategorisi Kadınlarda; Defne Elçi birinci, Ecem Öztürk ikinci, Helin Beren Aygün üçüncülüğü paylaştı.


Ödül töreninde konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan turnuvada yarışan çocukların Türkiye’nin altın çocukları olduğunu ifade ederek “böyle çocuklara ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnanıyorum ki gelecekte Türkiye’nin en seçkin gençleri olacaklar. Ben kendilerini yetiştiren ailelerini de kutluyorum” dedi. Bu yıl turnuvanın ikincisini gerçekleştirdiklerini söyleyen Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu olarak çocuklara, gençlere destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Turnuvanın olduğu sırada aynı zamanda Baro’nun diğer salonunda “Çocuk İşçiliği Çalıştayı” düzenlediklerini söyleyen Av. Aydın Özcan, “ne yazık ki bütün çocuklarımız sizler kadar şanslı değil. Gerçekten zor şartlarda çalışmak zorunda bırakılan çocuklarımız var. Çocuk Hakları Merkezimiz öncülüğünde onların çalıştırılmaması ve haklarını koruyabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. İzmir Barosu olarak Türkiye’nin neresinde çocuk istismarı varsa müdahale ettiklerini sözlerine ekleyen Av. Aydın Özcan, “amacımız bu tür suçlara iştirak edenlerin emsal cezalar almasını sağlamak” dedi. İzmir Barosu’nun aynı zamanda bünyesinde kurulan Atatürk Araştırma Merkezi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edenlerle de mücadele ettiğini ifade eden Av. Aydın Özcan, “başka Türkiye Cumhuriyeti yok, ona sahip çıkmak durumundayız. Bu ülkenin nimetlerini, bu ülkenin gençlerimize, çocuklarımıza verdiklerini çok iyi değerlendirmemiz lazım” dedi. 


İzmir Barosu Genel Sekreteri ve Çocuk Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. İlke Erol ise yaptığı konuşmada, İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak çocuklara daha iyi bir gelecek bırakmak için mücadele ettiklerini ifade ederek “Bizler bu turnuvaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayramınızı kutluyorum” dedi.

hukukihaber.net