DİSK Yönetim Kurulu, Uluslararası Anayasa Hukuk Kongresi destekçileri arasında TÜSİAD ile birlikte konfederasyonlarının da adının geçmesi üzerine yaptığı açıklamada, "TÜSİAD'la DİSK ayrı ayrı sosyal sınıfların örgütleridir. Bundan dolayı da DİSK'in TÜSİAD'la ortak bir Anayasa çalışması söz konusu olamaz. Olsa olsa ayrı sosyal sınıfların örgütlerinin hazırlayacağı farklı Anayasa önerileri, kamuoyundaki platformlarda açık bir şekilde tartışılabilinir" dedi.

DİSK Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde DİSK'in isminin, bilgileri ve onayları olmadan, iki farklı etkinlikte kullanıldığını ifade ederek, "Marmara Üniversitesi öncülüğünde 28-29 Nisan tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Anayasa Hukuk Kongresi destekçileri arasında TÜSİAD, JustEnglish ve İstanbul Öğrenci Kulüpleri Platformu ile birlikte konfederasyonumuzun ismi de geçmektedir. Konfederasyonumuz bu tip etkinlikleri ve kongreleri desteklemekle birlikte, imza vermediği bir etkinliğin parçası veya düzenleyicisi olarak kamuoyuna sunulmasını doğru bulmamaktadır" ifadelerini kullandı.

TÜSİAD'la DİSK'in ayrı ayrı sosyal sınıfların örgütleri olduğunu söyleyen DİSK Yönetim Kurulu, bundan dolayı DİSK'in TÜSİAD'la ortak bir Anayasa çalışmasının söz konusu olamayacağını, olsa olsa ayrı sosyal sınıfların örgütlerinin hazırlayacağı farklı Anayasa önerilerinin, kamuoyundaki platformlarda açık bir şekilde tartışılabileceğini söyledi.

-"ANAYASA ÇALIŞMASINA GEREKLİ KATKIYI ZATEN VERDİK"-

DİSK'in, Anayasa tartışmalarına uzun süren bir hazırlık süreci sonucunda yayınladığı "Özgürlükçü-Eşitlikçi-Demokratik ve Sosyal, Yeni Bir Anayasa İçin Temel İlkeler" raporu ile gerekli katkıyı zaten yaptıklarını ve kamuoyu ile paylaştıklarının ifade edildiği açıklamada, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) ve Türkiye Avrupa Vakfı (TAV) öncülüğünde Avrupa Birliği'ne katılım için, "Türkiye'nin AB Katılım Süreci İçin Sivil Toplum Platformu" adı ile yeni bir platformun oluşturulduğunun bazı basın yayın organlarında yer aldığı söylendi. DİSK, Konfederasyonlarının isminin de bu platformun üyeleri arasında geçmekte olduğunu ifade ederek, "Konfederasyonumuz kamuoyuna yansıtıldığı gibi böyle bir platformun üyesi değildir. Toplantıya katılmamıştır. Söz konusu platforma üye olduğumuz konusu tamamen bilgimiz ve onayımız dışındadır ve gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.(ANKA)
(BRŞ/ÖMR)