AK Parti'nin Kızılcahamam kampının son gününde sunum yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, KCK operasyonları hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Edinilen bilgiye göre Şahin, "BDP'li belediye başkanları ile KCK arasında organik ilişki var. İstihbarî bilgilere dayalı olarak bu operasyonlar yapılıyor." dedi.

Asya Termal Tesisleri'ndeki istişare ve değerlendirme toplantısının ikinci gününde bakanlar konuştu. En dikkat çeken konuşmayı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin yaptı. BDP'li belediye başkanlarının da tutuklandığı KCK operasyonlarının gerekçelerini anlatan Şahin, BDP ile KCK arasındaki ilişkiyi bu kapsamda gözler önüne serdi. Ayrıca operasyonlar kapsamında şu ana kadar 605 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın AK Parti kampında milletvekillerine yaptığı sunumu esnasında milletvekillerinden bazıları, yeni döneme ilişkin "90'lı yıllara geri mi dönülüyor?" sorusu yöneltti. Bakan Atalay da buna karşılık, "90'lı yıllara asla geri dönülmeyecek, PKK dönse bile biz dönmeyeceğiz. İşkence olmayacak. Teröristle yurttaşı ayrı tutacağız." ifadelerini kullandı. Atalay, yeni döneme ilişkin şunları söyledi: "Hukukun üstünlüğüne, insan haklarına saygılı olacağız. Ama teröre en ağır şekilde bin misliyle karşılık vereceğiz. Yurt içi ve yurt dışı operasyonlar çok başarı oldu. ABD ile ilişkilerimiz çok iyi bize fevkalade desteği var."

Kampın ilk gününde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı Egemen Bağış ve AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli konuşmuştu. Dış politikada artık kriz odaklı değil, vizyon odaklı bir politikaya geçildiğine dikkat çeken Davutoğlu'nun, "100 yıl önce bir misyon vardı. Osmanlı'nın hakimiyetini bitirdiler. 100 yıl sonra güç dengeleri tekrar bize döndü." dediği öğrenildi.

Kampa katılan AK Partililer, toplantılardan arta kalan sürelerde spor yapmayı ihmal etmedi. Enerji Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İstanbul Milletvekili eski futbolcu Hakan Şükür ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, güne yürüyüşle başladı. AK Partili vekillerin kendi aralarında önceki akşam yaptığı maç ise 5-5 berabere bitti. Hakan Şükür, maçta 1 gol attı. Meclisspor'da da forma giyecek olan eski futbolcu Hakan Şükür'e ilgi büyüktü. Maça geç gelen Şükür, futboldan ayrı kalamadığını, fırsat buldukça halı sahada top koşturduğunu söyledi.(Zaman)