Ülgen, müvekkili Kadir Sağdıç’ı örnek göstererek, “Bu yıl şurada emekli edilen tutuklu TSK personelinin birçoğu görev bekleme süresini doldurmadı. Kadir Sağdıç Paşa, yaklaşık 18 aydır tutuklu. Cezaevinde tutuklu olduğundan fiili bekleme süresi bu sürenin yarısı sayılıyor. Bu nedenle görev süresinde eksiklik oluştu. Terfi veya emekli edilmesi söz konusu olamaz. Ancak YAŞ kararıyla emekli edildi. Oysa ki bu durum YAŞ kararlarının iptal nedenlerinden birini oluşturuyor” diye konuştu.

 ‘Çiçek’in kararı emsal’

 Vatan'da yer alan habere göre; 40’a yakın paşanın aynı durumda olduğunu anlatan Ülgen, “Tutuklu paşalar, en az bekleme süresini doldurmadıklarından bu yılki şuraya girmemeliydi. Fiili bekleme süresi hesap edilirken tutukluluktaki sürenin yarısı hesap edilir. YAŞ kararları tutuklu askerler için 2013 yılında verilmeliydi” dedi. Islak imza ve Ergenekon Davası’ndan yargılanan Albay Dursun Çiçek’in avukatı İrem Çiçek ise benzer durumdan geçen yıl AYİM’e dava açtıklarını dile getirdi. Çiçek, babası için verilecek kararın diğer tutuklu askerler için de emsal teşkil edeceğini söyledi: “Babam geçen yıl yapılan YAŞ toplantısı ardından emekli edildi. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne dava açtık. TSK personel kanunu 65. maddenin ‘İ’ bendi gereğince tutukluluk hem terfiyi hem de emekliliği durdurur. Terfi edemeyen komutanların emekli edilmesi hem kanuna hem de hakkaniyete aykırı olduğu gerekçesiyle Dursun Çiçek için AYİM’e başvuruda bulunduk. İdarenin savunması, ‘YAŞ kararları yargıya kapalıdır. Dolayısıyla bu dava açılamaz’ şeklinde oldu. Biz de yeni yasayla YAŞ kararlarının yargıya açıldığını belirttik. TSK personel kanunda 31 meslek yılı ibaresi bulunuyor. Oysa ki Dursun Çiçek 28. meslek yılında görevden ayrılmak zorunda kaldı. Bu yanlışın düzeltilmesi talebini yineledik.”

 AYİM’e gitmesi beklenen paşalar

 - Korgeneraller: İsmail Hakkı Pekin, Nejat Bek, Korkut Özarslan, Mehmet Eröz, Tevfik Özkılıç, Yurdaer Olcan; Korcan Pulatsü, Ziya Güler.

 - Tümgeneraller: Ahmet Yavuz, Gürbüz Kaya, Salim Erkal Bektaş, Abdullah Dalay, İhsan Balabanlı, Berkay Turgut, Bekir Memiş, Fehmi Canan, Beyazıt Karataş, Güngör Kurubaş; Halil Helvacıoğlu.

 - Tuğgeneraller: M. Ali Yıldırım, Kasım Erdem, Lokman Ekinci, Gökhan Gökay; Mustafa İlhan; Ali Aydın, Bulut Ömer Mimiroğlu.

 - Koramiraller: Mehmet Otuzbiroğlu, Kadir Sağdıç.

 - Tümamiraller: Mücahit Şişlioğlu, Cem Gürdeniz, Fikret Güneş.

 - Tuğamiraller: Abdullah Gavremoğlu, Ahmet Türkmen, İsmail Taylan, Nadir Hakan Eraydın, Serdar Okan Kırçiçek, Cem Aziz Çakmak, Levent Erkek, Mehmet Fatih Ilğar, Turgay Erdağ.