Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "esnaf ve iş adamı" yapılanmasına ilişkin, 1'i firari 30'u tutuklu 49 sanığın yargılanmasına devam edildi.  Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan duruşmaya, sözde "il imamı", "il ağabeyi" ve "il ablası" olduğu iddia edilenlerin de arasında bulunduğu 29 tutuklu sanık getirildi. Bir tutuklu sanığın ise sağlık problemleri nedeniyle üç gündür katılamadığı duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar da hazır bulundu. 

Tanıkların dinlenmesi ile devam edilen duruşmada Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, söz alarak mütalaa verdi. Kaya, mütalaasında, tutuklu sanıklar Emine S.'in yaşı, tutuklu kaldığı süre, örgütün gizli haberleşme programı olan ByLock içeriğinde tereddütler olması nedeniyle tahliyesine, tutuklu 29 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Tutuksuz yargılanan sanık duruşmada tutuklandı

Kaya, ayrıca tutuksuz sanıklardan Ali Ö., Mustafa Ç., Nihal U., Nursel E. ile Ayşe B.'ın tutuklanma talebi ile yakalama emri çıkarılmasını, firari sanık Şuayip B.'ın yakalama emrinin devamını talep etti.

Sanık avukatlarının savunmalarının ardından Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, bazı sanıklar yönünden değerlendirdiği mütalaaya ilişkin duruşmada hazır bulunan tutuksuz sanıklardan Ali Ö.'in tutuklanmasına, duruşmaya katılmayan tutuksuz sanık Mustafa Ç.'nin tutuklanması için yakalama emri çıkarılmasına, tutuklu sanıklardan Emine S.'in ise tahliyesine karar verildiğini açıkladı.

Yeltepe, mütalaada diğer sanıklara ilişkin tutukluluk halinin devamı talebinin daha sonraki duruşmalarda değerlendirileceğini bildirdi. (AA)