Bianet'ten Çiçek Tahaoğlu'nun haberine göre, hesabı bir kadın yönetiyor, iki kadın hukuki konularda destek sunuyor. Taciz Veri Bankası’nın “sosyal medyada tacize uğrayan tüm kadınların ortak hesabı” olduğunu söylüyorlar:
“Amacımız; yaşı daha küçük olan, deneyimsiz olan kadın arkadaşlarımıza tacize uğradıklarında yalnız olmadıklarını hissettirmek. Taciz konusunda maalesef deneyimli olanlarımızla da fikir alışverişinde bulunarak yeni savunma yöntemleri geliştirmek…”

Peki ya erkekler tacize uğrarsa tacizciyi bu hesaptan ifşa edebilirler mi?
Veri tabanının kurucusu cevaplıyor: “Biz, tacize uğrayan erkekler ekran görüntülerini bize ulaştırırsa bunu da paylaşacağımızı söyledik. Ama nedense şu ana kadar hiçbir erkek bizden böyle bir yardım talep etmedi. Neden acaba?”

Tacizci Veri Tabanı’nın kendisi tacizcilerin hedefi oldu. Hesabı açar açmaz cinsiyetçi küfürlerle hesabı kapattırmaya çalışan, hesabı yöneten kadınları tehdit eden tacizcilerin mesajlarıyla karşılaşıyorsunuz.
Tacizci Veri Tabanı’nın kurucusu ise “Avukat arkadaşlarımıza hukuki konuları danışıyoruz ama bilinsin ki benim şahsen bir korkum yok” diyor, “İfşa etmeden önce kılı kırk yarıp, emin oluyoruz. Ha, tacizcilerden biri eğer ki o aptal cesaretini gösterip iddia ettiği gibi bir şikâyette bulunur da taciz ettiği kadınları bu gibi hukuki teferruatlardan kurtarmış olur. O mahkemeyi inanın merak ediyorum, gönderdiği taciz mesajlarını nasıl savunacağını”…
Hesap, tacizcileri caydırmayı amaçlıyor. Şimdiye kadar ifşa edilen hesapların çoğu ya gizli hesaba dönüştürülmüş ya kapanmış.


CNN Haber