Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde üniversite bünyesinde 15 yıl görev yapan Prof. Dr. Engin Yıldırım için tören düzenlendi. Tören Prof. Dr. Yıldırım’ın biyografisinin sinevizyonda gösterilmesiyle başladı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman’ın konuşmasından sonra Prof. Dr. Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, yıllardır akademik ortamlara alışmış biri olarak farklı dünyalara girdiği için heyecanlı olduğunu belirtti.  

Edindiği bilgi, deneyim ve birikimlerle ve görevi süresince alacağı dersler ve tecrübelerle Türkiye için yararlı olacağını düşündüğünü kaydeden yeni Anayasa Mahkemesi üyesi Yıldırım şöyle konuştu:

KENDİMİZE GÜVENELİM

“Benden ders alan öğrenciler benle ilgili en iyi yorumları yapmışlar. Ben birey ve özgürlüklerine değer veren biriyim, ülkemin daha ileri gitmesini, bu yönde her bireyin ve kurumun gayret göstermesine önem veren biriyim. Şu anki dış ticaret rakamları, gelecekteki dış ticaret rakamları, ülkenin dinamizmi, okuma ve eğitim seviyesindeki artışlar, kentli nüfusun artması, bütün bunlar Türkiye’nin parlak bir geleceğe sahip olduğunu gösteriyor. Benim en çok canımı sıkan gençler arasında, özellikle bazen bir karamsarlık var. ‘Bu ülkeden bir şey olmaz, buradan bir şey olmaz, bizden bir şey olmaz’ Bence her şey olur. Yeter ki kendinize güvenin.”

Türk halkında güven eksikliği sorunu bulunduğuna dikkati çeken Prof.Dr. Yıldırım, güven eksikliğinin giderilmesiyle Türkiye’nin daha iyi yerlere geleceğine inandığını söyledi.

İNSANLARIN ÖNÜNÜ AÇMAK GEREK

Türkiye’nin cumhuriyetin 100'üncü yılında içinde bulunduğu konumdan daha iyi bir yerde olacağını düşündüğünü ifade eden Prof.Dr. Yıldırım, “Uçak yakıt dolu, yolcular var. İçindekiler bazen bir anlaşmazlık yaşıyor ama uçak pistte ve büyük bir yolculuğa çıkmaya hazır. Bu, ülkemiz ve milletimiz için, Türkiye’de yaşayan herkes için yararlı olacak. İnsanların önünü açmak gerekir. Ben bunu düşünüyorum. Türk halkı gerçekten yetenekli bir halk. Biraz önünün açılması, engellenmemesi gerekiyor. Açıldıktan sonra her alanda başarılı sonuçlar alınacağına ben şahsen inanıyorum” dedi.

Yıldırım, 22 Nisan'da yapılacak yemin töreninin ardından yeni görevine başlayacağını sözlerine ekledi.


Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya)(DHA)