Üniversite öğrencisi iki genç kız oyuncu olmak için gittikleri yapımcı ve güzellik yarışması organizatörü F. D. tarafından taciz edildiklerini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Üniversite öğrencisi N.P ile E.S. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdikleri dilekçenin ardından başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi. 21 yaşındaki E.S savcıya verdiği ifadede, 2 yıldır tanıdığı arkadaşı Alican K. vasıtasıyla şüpheli F. D. ile tanıştığını söyleyerek, “Beni oyuncu yapacağını söyleyerek çıplak pozlar vermemi istediler. F. D. isimli şahıs benim erotik pozlarımı çekti. Bana bu pozların yarışma için lazım olduğunu ve sadece 5 kişinin göreceğini söyledi” dedi.

FOTOĞRAFLARINI İNTERNETTE GÖRDÜ

Daha sonra çekilen fotoğrafları magazin sitelerinde gördüğünü söyleyen E.S, “Bu şahıs benimle birlikte olmak istedi. İş yerine gittiğimde cinsel tacizde bulundu. Bu şahıs bana fotoğrafların silinmesi için ya kendisiyle beraber olacağımı ya da ona para vermem gerektiğini söyleyerek bana şantaj ve tacizde bulunmuştur” dedi.

N.P ise ifadesinde F. D.’nin kendisini taciz ettiğini, çıplak fotoğraflarını çektiğini söyleyerek, "Bana, 'ünlü olmak istiyorsan böyle fotoğraflar çekmem lazım. Beni memnun etmen lazım' dedi. Daha önce çektiği kızların fotoğraflarını gösterdi” dedi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Olayın yankıları sürerken bugün Beşiktaş Belediyesi'nden konuyla ilgili bir açıklama geldi. Beşiktaş Belediyesi, Star Güzellik Yarışması 2017'nin mekan sponsorluğundan çekilme kararı aldıklarını açıkladı.

Beşiktaş Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından yarışmayı düzenleyen firmaya yönelik yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'ÇEKİLİYORUZ'

"Ekranlara ve podyumlara yeni yüzler kazandırmak amacıyla firmanız tarafından gerçekleştirilen Star Güzellik Yarışması 2017 ile ilgili medyada çıkan haberlerden sonra yaptığımız değerlendirmede Beşiktaş Belediyesi'nin kurumsal kimliğinin zarar görmemesi için mekan sponsorluğundan çekilme kararı aldığımızı tarafınıza üzülerek bildiririz. Tabi bu olumsuz gelişmelere karşın gerçekleşecek Star Güzellik Yarışması 2017 finalinin başarılı geçmesini diler, saygılar sunarız".

NURİ ALÇO: 'JÜRİ OLMAYI KABUL ETTİK'

Akşam saatlerinde ise ünlü oyuncu Nuri Alço konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Olaya adının karıştırılmasına tepki gösteren Alço, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Bugün medyada 'üniversiteli kızlara çıplak tuzağa Nuri Alço, Gönül Yazar da dahil oldu' haberini üzülerek okudum. Ben haberde adı geçen hanımları hiç tanımam. Buna rağmen haberin içine nasıl çekildiğime de bir türlü anlam veremedim. Bu haberlere adımı bulaştıran herkes ile hukuki anlamda çalışmalarım başladı. Ben ve birkaç sanatçı dostum, haberlerde adı geçen F. D.’nin yapmak istediği güzellik yarışmasında jüri olmayı kabul ettik. Ön elemelerde jüri üyeliği yaptık. Bu yarışma ile ilgili çalışmamız bundan ibarettir. Önümüzdeki hafta yapılacak olan final yarışmasında bu şartlar altında jüri üyeliği yapmam mümkün değildir. Katılamayacağımı organizasyonun sahibi F. D.'ye ilettim." (Hürriyet)