İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesine göre Hamide Y., zayıflama ve detoks uzmanı Meltem Ş.’ya başvurarak zayıflamak istediğini belirtti. Meltem Ş. da Hamide Y.a zayıflama programı uyguladı. İddiaya göre beslenme programına uymayan Hamide Y. kilo aldı.

Instagram hesabından yemek resimleri paylaşan Hamide Y. 14 Mayıs 2017’de Facebook hesabından “Meltem Ş. denilen kadın bir numaralı dolandırıcı. …paramı geri yatırdın yatırdın yoksa televizyonlara ben nasıl çıkıyorum gör bak bakalım”, “Şerefsiz kadın seni mahvedeceğim”, “İyi biraz daha insan kandırır pis sahtekarı, iyi milleti dolandırsın diye mi çıkarıyorsunuz dolandırıcıyı karıyı”, “İnsanların kanını emen sahtekar Meltem Ş. denilen insan” şeklinde hakaret ve tehdit içerikli paylaşımlarda bulundu.

Meltem Ş. da onur ve saygınlığı rencide edilip kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle savcılığa şikayette bulundu.

30 KİLOGRAM KADAR ZAYIFLAMA PROGRAMI
Soruşturma kapsamında ifade veren Hamide Y., “Ben Meltem Ş. ile anlaşmıştım. 30 kilogram zayıflayana kadar program uygulayacaktı. Karşılığında 7 bin lira aldı. Bir defa makineye girdim. Daha sonra bana diyet verdi. Sonra benden ek para istedi. Ben başka para vermedim. Buna rağmen bende bir değişiklik olmadı. Yeniden programa alınacağımı düşünürken programın sona erdiği söylendi. Bunun şaşkınlığı ve o anki kızgınlıkla şikayete konu olan mesajları yazdım” dedi.

İddianamede şüphelinin suçunu kabul ettiği belirtilerek 6 aydan 2.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması istendi.

Hürriyet