Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, Bağlar ilçesi'nde yaşayan Sedat D.'nin annesi 47 yaşındaki Semra D. ve kardeşi 17 yaşındaki S.D., 2009 yılında 12 yaşında olan L.Ç.'nin oğulları ile birlikte olması için küçük kıza baskı uygulamaya başladı. Semra ve S.D.'nin sık sık evlerine gelerek baskı yapması sonucu küçük kıza imam nikahı yapıldı. L.Ç. ile Sedat D. ile ayrı bir evde yaşamaya başladı. Küçük kız ile bir çok kez cinsel ilişkiye giren Sedat D.'nin bir süre sonra başka suçlardan tutuklandı. Bunun üzerine L.Ç. imam nikahlı Sedat D.'nin babası İbrahim D.'nin evinde kalmaya başladı.

'ÇABUK ELBİSENİ ÇIKAR YOKSA ÖLDÜRÜRÜM'
2010 yılının Nisan ayında kimsenin evde olmadığı bir sırada İbrahim D. küçük çocuğa, "Çabuk elbiseni çıkar. Karşı koyma, seni döverim. Ses edersen öldürürüm" diyerek tehdit etti. Mağdure korkudan karşı koyamadı. Şüpheli İbrahim D. zorla L.Ç.'nin elbiselerini çıkararak cinsel istismarda bulundu. Mağdure bu durumu İbrahim D'nin eşi Semra D ve kızı S.D.'ye anlattı.

OLAYI GİZLEDİ
İbrahim D.'nin eşi ve kızı olayı kimseye anlatmaması ve evden çıkmaması konusunda L.Ç.'yi uyardı. Yaklaşık 40- 50 gün boyunca zorla evde tutulan mağdure bir süre sonra fırsatını bularak polise sığındı ve ve devlet korumasına alındı. Savcı Semra D., S.D., küçük çocukla imam nikahı kıyan Sedat D. ve zorla cinsel istismarda bulunan İbrahim D.'nin 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 29'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

BİR KİŞİ TUTUKLU
İddianamenin kabul edilmesinin ardından küçük çocukla imam nikahı kıyan Sedat D.'nin tutuklu, İbrahim D.'nin firari, diğer iki sanığın ise tutuksuz yargılanmasına 2011 yılında Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Yargılama sırasında suçlamaları reddeden Sedat D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, küçük çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan ve teslim olan İbrahim D. ise tutuklandı.

DAVAYA BAKANLIK DA KATILIYOR
Davanın geçtiğimiz gün görülen 27'nci duruşmasında söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Remzi Atalay, sanıkların cezalandırılmasını istedi. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, mağdurenin olay tarihinde 15 yaşından küçük olduğunu belirterek, sanıkların üzerlerine atılı suçlamaları fikir ve eylem birliği içinde yaptıklarını söyledi. Tüm sanıkların 29'ar yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep eden savcı, kaçma şüphesi bulunan tutuksuz sanıkların da tutuklanmasını istedi. Daha sonra söz hakkı verilen sanıklardan Semra D., Sedat D. ve İbrahim D. suçsuz olduklarını savunarak beraatlerini talep etti.

Ara kararlarını açıklayan mahkeme, savcılığın sanıkların tutuklanması talebini reddetti. Sanıklar ve avukatlarına davanın esasına ilişkin son savunmalarını yapmak üzere süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.


Hürriyet