İzmir'in Menemen ilçesinde, 7 gün önce kaybolan 15 yaşındaki lise öğrencisi Ahmet Coşkun'un su kuyusunda cesedi bulunurken, olayla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Cinayet zanlısı, Ahmet’in başına keserle vurup, bir su kuyusuna attığını itiraf ederken, Ahmet’in annesi E.M.’nin de katil zanlısından 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü ve Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, cinayeti işlediğini itiraf eden ve dün gözaltına alınan üvey baba M.M'nin ifadeleri doğrultusunda, arkadaşı Y.K ile liseli gencin annesi E.M gözaltına alındı. Soruşturmada gözaltına alınan zanlı sayısı 3'e çıktı. 

KATİL AHMET'İN ÖĞRETMENİ

Dedesinin evine gitmek üzere evden ayrılan ve bir haftadır kendisinden haber alınamayan Ahmet'i, üvey babası M.M. (28) öldürdüğünü itiraf etmişti. İddiaya göre, öğretmeni M.M.'nin Ahmet'i çok sevdiği, onunla yakından ilgilendiği ve bir müddet sonra da 15 yıl önce eşinden ayrılan annesi ile evlenmek istediğini söylediği öğrenildi.

Katil zanlısı üvey babası M.M.'yi liseli Ahmet'in de çok sevdiği ve annesini birçok isteyen olmasına rağmen öğretmeniyle evlenmesi için zorladığı iddia edildi. Oğlunu kırmayan anne E.M.'nin (35) de katil zanlısı eşi M.M. ile tanıştı ve oğlunun mutluluğu için de kendisinden 7 yaş küçük olan zanlı ile yaklaşık 6 ay önce evlendiği öğrenildi.



CİNAYETİ İŞLEYİP EŞİNİ TESELLİ ETTİ

Öte yandan, katil zanlısı M.M., lise öğrencisi Ahmet'in kaybolduğu ve cinayeti işlediği gün eve gelip eşi ve akrabalarıyla yemek yediği, gözyaşı döktüğü ortaya çıktı. Katil zanlısının olay günü eşi E.M.'nin elini tutup sürekli ona sarılarak teselli ettiği öğrenildi. Katil zanlısı jandarma ekipleri tarafından bir hafta boyunca yapılan arama çalışmalarına da katılarak, öldürdüğü lise öğrencisini üzüntülü bir şekilde aradığı belirtildi. Olayın ardından mahalle sakinleri şok yaşarken, Ahmet'in cinayete kurban gitmesine isyan etti.

Mahalle sakinlerinden H.K., "Bir haftadır kayıptı. Dün gece 12'de öldüğü ortaya çıktı. Cinayet zanlısı M. kayıp olduğundan beri buradaydı, bizlerle birlikte oturdu. Arama çalışmalarına çocuğun dayısı ile gitmiş. Ahmet çok sakin çok iyi bir çocuktu. Bizim elimizde büyüdü. Annesinden izinsiz hiçbir yere gitmezdi" dedi.

ANNE ZANLIDAN HAMİLE

Bir diğer komşu D.B., "Yok böyle bir şey, böyle bir canilik olamaz. Çocuk o kadar efendi, o kadar terbiyeliydi ki bu zamana kadar arkadaşlarıyla bile hiçbir kavgası yoktu. Cinayet zanlısı M.'yi tanımıyordum. Ama Ahmet'in kaybolmasından sonra gündüz gece hep birlikteydik. Zanlı hanımlarla birlikte biz otururken, yanımızdan hiç ayrılmadı. E. ablanın telefonu hep onun elindeydi. E. ablanın konuşmasına fırsat vermedi. Biz tanıyamadık. Cinayet zanlısı bizle otururken gayet rahat, hiçbir şey olmamış, böyle bir acı yaşamamış gibiydi. Bu kadar soğukkanlılık olamaz. O da Ahmet'i bizimle birlikte aradı. Katil zanlısından da hamile. Allah biliyor hayırlısı ama inşallah o çocuk da Ahmet gibi olmasın. Anneyi suçlu görmüyoruz" diye konuştu.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Zanlı Müştak M. (28) emniyetteki sorgusunun ardından Menemen İlçe Adliyesine sevk edildi.

''EŞİM ÇOK SEVİYORDU, KISKANDIM''

Emniyetteki sorgulamasında suçunu itiraf eden Müştak M., "Eşim oğlunu çok seviyordu, Ahmet'e çok düşkündü. Onun bu sevgisini kıskandım. Ahmet'i ortadan kaldırırsam beni seveceğini düşünerek öldürdüm" dedi.

VATANDAŞLAR LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yoğun güvenlik önlemleri altında çıkartılan zanlıya çelik yelek giydirildi. Öldürülen küçük Ahmet'in yakınları ve ilçe halkı zanlıya büyük tepki gösterdi. Polisin ördüğü emniyet duvarını aşan vatandaşlar, katil zanlısı Müştak M.'yi linç etmeye çalıştı. Bir anda zanlının bindirildiği ekip otosuna da yürüyen vatandaşlar öfkesini arabaya vurarak çıkardı.