Vatandaşlar ve avukatların dava bilgilerini cep telefonları üzerinden takip etmelerine imkan sağlayan ulusal yargı ağı projesi (UYAP) kısa mesaj sistemi abone sayısı 900 bini aştı.
 
Sistem sayesinde, mahkemeler ile icra dairelerinin onayladıkları işlemler otomatik olarak ilgili kişilere kısa mesaj olarak gönderiliyor. Sistem sayesinde vatandaşlar ve avukatlar, adliyeye gitmeden davalarının durumu hakkında bilgi edinebiliyor. Kısa mesajlar için 1 TL alınıyor. UYAP SMS bilgi sistemine abone olmak için tüm operatörlerden‘ TCKIMLIKNOABONE’ yazılarak 4060’a gönderilmesi gerekiyor.
 
BİR TIK ÖTEDE
 
UYAP”ta vatandaşların yargıya daha hızlı erişmeleri, yargı hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmaları hedefiyle vatandaş bilgi sistemi de bulunuyor. Vatandaşların internet üzerinden e imzasız, e-imza ile yada mobil imza ile UYAP vatandaş sayfasına (https://vatandas.uyap.gov.tr) girerek tüm Türkiye genelindeki davalarını takip edebiliyor. Bunun için takip edilen davanın hangi mahkemede olduğunun bilinmesi gerekiyor.


 
 METİN ARSLAN – BUGÜN GAZETESİ