Türk Sağlık-Sen, vekil ebe hemşireler ile 4/C'lilere de kadro verilmesi için Devlet Personel Başkanlığı'na ve Maliye Bakanlığı'na başvuru yaptı.

Yapılan başvuruda 4 Haziran'da yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile sözleşmeli memurların kadroya atanmasının düzenlendiği ifade edildi.

Başvuruda Kanun hükmünde kararnamede hizmet sözleşmesi imzalamak suretiyle kamuda görev yapan 4/C'li personeller ile vekil ebe/hemşirelerin bu kapsama alınmayarak mağdur edildiklerine dikkat çekildi. Vekil ebe-hemşireler ile 4/C'lilerin kadroya geçme hakkından mahrum bırakılmasının Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu belirtildi. Başvuruda ayrıca, söz konusu kamu çalışanlarının memur kadrosuna geçme hakkından faydalandırılmamasının her türlü hukuki-vicdani ve mantıki temelden uzak bir uygulama olduğunun açıkça görüleceği gibi bu durumun aynı zamanda "İdarenin Yeknesaklığı" ilkesine de ters düştüğü ifade edildi.
Başvuruda 4/C'liler ile vekil ebe ve hemşirelerin de memur kadrosuna geçirilmesi için gerekli yasal değişikliğin ivedilikle yapılması istendi.

-KAMUDA TÜM ÇALIŞANLAR KADROLU OLMALI-

Yapılan başvuru ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci "Sözleşmelileri kadroya geçiren kanun hükmünde kararnamede Vekil ebe-hemşireler ile 4/C'lilerin kapsam dışı bırakılması ciddi bir eksikliktir. Sendikamız vekil ebe hemşireler ile 4/C'lilerin de kadroya alınması için yoğun bir mücadele gösterecektir. Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'na başvuru yaparak bu süreci başlattık. Bizim isteğimiz kamuda tüm çalışanlarının kadrolu olmasıdır. Bundan sonrada asla sözleşmeli personel alımı yapılmamalıdır" dedi.(ANKA)