Olay, merkez İlkadım İlçesi İlyasköy Mahallesi 'nde yaklaşık 2011 yılı Mart ayında meydana geldi. E.B., akrabası olan yaşıtı E.B.'nin evine giderek ders çalışmaya gitti. Akşam saatlerinde akrabaları olan, evli ve 2 çocuk babası şöför Yunus Arslan, iddiaya göre elinde votka karıştırdığı meyve suyuyla kızların odasına girip, ikramda bulundu. Votkalı meyve suyundan 3'er bardak içen kızlar bir süre sonra sarhoş oldu. Bunu fırsat bilen Arslan, önce E.B.'yi yatağa yatırıp taciz etmeye başladı. Ancak genç kız karşı koyup odadan ayrıldı. Daha sonra Arslan, kendinden geçen diğer kızı yere yatırıp taciz etti.

2 genç kız yaşadıkları olayı ertesi gün ailelere anlatınca, şikayet edilen Yunus Arslan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 1'inci Ağır ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen sanık, alkollü meyve suyunu kendilerinin istediğini ileri sürerek, "E.B.'nin annesi 'Benim dayımın kızıdır ve eşi yurt dışında çalışır. Bu nedenle bir ihtiyaçları olup olmadığını öğrenmek için sık sık uğrarım. O gün yine bir ihtiyaçları olup olmadığını sormak için eve gittim. Elimde içine alkol kattığım meyve suyu vardı isteyince onlara da verdim ve içtiler. Daha sonra benden yine alkollü meyve suyu getirmemi istediler. E.B sarhoş olup yattı. Ben kesinlikle hiçbirine dokunmadım ve taciz etmedim. Erkek arkadaşından ayrıldığı için onlarla biraz sohbet ettik" dedi.

Daha önceki duruşmalara katılan genç kızlar ise sanığın kendilerini taciz ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu.

Mahkeme heyeti, İstanbul Adlı Tıp Kurumu'ndan gönderilen raporda olay nedeniyle ruh sağlığı bozulan E.B için sanığa 12.5 yıl, psikolojik tedavi gören ve ilaç kullandığını tespit edilen, ruh sağlığı bozulmayan E.B. içinde 2.5 yıl olmak üzere toplam 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.