İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasından tutuksuz, ancak Odatv davasından tutuklu bulunan Yalçın Küçük savunması için mahkeme heyetinin karşısına çıktı.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından savunma yapmaya hazır olup olmadığı sorulan Küçük, "Huzurunuzda olmaya hazırım ancak bir savunma yapmam sözkonusu değildir. Esas hakkındaki mütalaayı okumadım. Cürüm arkadaşlarım, iddianamenin aynı olduğunu söyledi." dedi.

Ergenekon davası sanıklarından birinin kendisi ile aynı karede yer alan bir fotoğraf nedeniyle suçlandığını belirten Küçük, bu nedenle ismini açıklamadığı bu sanıktan özür dilediğini söyledi. Küçük, "Ben suçsuzum. Suçum. Bu nedenle suç ile birlikte fotoğrafı olduğu için suçlanıyor bu kişi. Ben suçum, suça ceza verilmez. Suçlu değil de suç olduğum için kendimi savunmama gerek yok. Zira suçluya ceza verilir, suça değil." dedi.

Ancak 3 bölüm halinde bir konuşma hazırladığını belirten Küçük, "Birinci bölümde savunmalarımı ve neler konuştuğumu hatırlatacağım. Ceza davalarında kararda mahkemenin takdiri önemlidir. Konuşmamdan sonra bizi takdir edeceksiniz." diye konuştu.

Daha sonra da naip hakim tarafından incelenen Genelkurmay iç yazışmalarına ilişkin 3 milyon sayfadan oluşan yazışmaları incelediğini belirten Küçük, bu yazışmaları mahkeme huzurunda değerlendireceğini söyledi. Küçük, "Göreceksiniz Türk ordusu ile PKK'nın ve bizim bir ilgimiz yoktur. Bunu ispat edeceğim. Genelkurmay, 2009 yılında bir askeri müdahaleyi, kimilerine göre darbeyi açık bir dille reddetmiştir." ifadesini kullandı.

Terör Örgütü PKK'yı yönlendirdiği iddia edilen Küçük, "Savcı benim 'Kürtlerin başı güzeldir' dediğimi söylüyor. Elbette bunları da söyleyeceğim. Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan kadar Kürtlere kimsenin iyilik yapmadığını söylediler. Külliyen yanlış. Biz yaptık. Bu ülkede Kürt demek suçtu. Bunun önünü ben açtım. Bu yüzden Kürtler beni ataları gibi severler. Kürtler sürüydüler. Bu cumhuriyette eşit vatandaşlar haline getirmek istedik. Onlar da istemeye başladılar. İsteyen adamın başı güzeldir. İddianamenin dayanağı olan polis kayıtları bizim kültürümüzün çok altında. Bizim için önemli olan insanın başını yükseltmektir." dedi.



Kaynak: CİHAN