İddiaya göre, Hasan Aybak, Karacaoğlan Mahallesi 3783 Sokak'ta 29 Ocak tarihinde yürürken arkadaşlarıyla yanından geçen 17 yaşındaki Doğukan Gülsün'e 'Hayırdır ne bakıyorsun' diyerek yanına çağırdı. Aybak, Gülsün'ü yakasından tutup yumrukladı. Bu sırada büfe önünde duran Aybak'ın arkadaşı Ferdi Kara da yanlarına gelip Gülsün'e vurdu. Çevredeki vatandaşlar kavgayı ayırıp Gülsün'ü kurtardı. Yediği dayak nedeniyle öfkelenen Gülsün, intikam almak için yanına 4 arkadaşını alıp olay yerine gitti. Gülsün'ü arkadaşları, olay yerinde bekleyen Kara'nın üzerine yürüyüp, " Arkadaşımızı neden dövdünüz' dedi. 


KAFASINA BIÇAK SAPLADI

Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Kara, büfeden aldığı bıçağı Doğan Can Şen'in kafasına sapladı. Ağır yaralanan Şen kurtarılamazken, katil zanlısı Kara ise yakalanıp tutuklandı.

'KENDİMİ KORUDUM'

Adana 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 aydır yargılanan Kara, karar duruşmasına çıktı. Arkadaş kurbanı olduğunu tekrarlayan Kara, son sözlerinde arkadaşı Hasan ile Doğukan'ın kavga ettiklerini belirterek, "Kavgayı ayırdım. Daha sonra Doğukan arkadaşlarıyla gelip bana saldırdı. Beni dövdüler, yere düştüm. Ben de kendimi korumak için büfeden aldığım bıçağı rastgele salladım. İsteyerek öldürmedim, pişmanım" diyerek kendini savundu.

CİNAYETE NEDEN OLDU 'SUÇSUZUM' DEDİ

Cinayetle sonuçlanan kavganın çıkmasına neden olan tutuksuz Hasan Aybak ise karar duruşmasına katılmadı. Daha önce verdiği savunmasında suçsuz olduğunu iddide eden Aybak, "Asıl bana ?Ne yan yan bakıyorsun ?' diye laf atan Doğukan'dı. Yan bakma yüzünden tartışırken Doğukan bana yumruk vurdu, ben de ona vurdum. Öldürme olayı sırasında orada değildim" demişti. Mahkeme heyeti, Ferdi Kara'yı 'Çocuğu öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı. İndirim de uygulamadı. Cinayete neden olan Aybak ise ?Basit yaralama' suçundan 2 bin 400 lira adli para cezası ile kurtuldu.