YARSAV Kurucu Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "CHP, MHP, BDP, YARSAV, terör örgütü hepsi bir araya toplanmışlar, kime karşı, milletin anayasasına 'evet' diyenlere karşı" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. Eminağaoğlu, "12 Eylül'de silahın dipçiğiyle asker darbe yapmıştır. Şimdi de 12 Eylül yöntemleriyle Cumhuriyetin yaşam hakkı oylattırılarak yapılacak sivil darbede, aynı siyasi irade tarafından yargı dipçik olarak kullanılmak istenmektedir. Yargı hükümetin dipçiği olmayacaktır" dedi.

Eminağaoğlu, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ı YARSAV'a yönelik sözleri nedeniyle "kınadıklarını" ifade etti. Erdoğan'ın, "70 milyonun tamamına terör gözlüğüyle baktığını" öne süren Eminağaoğlu, "Herkesi MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü yoluyla izleme kapsamına alan ve bu konudaki başvurulara tepkisiz kalan irade, şimdi de hukukun üstünlüğü için 70 milyonun içinden doğan YARSAV'ı terör örgütleriyle birlikte anmaktadır. Bu tablo siyasi iradenin hukuk anlayışı açısından garipsenmese de, bu anlayışı seslendiren Sayın Başbakanı kınıyoruz" dedi.

-"ERDOĞAN'A SUÇ DUYURUSU"-

12 Eylül'de askerin "silahın dipçiğiyle" darbe yaptığını savunan Eminağaolu, "12 Eylül yöntemleriyle Cumhuriyetin yaşam hakkı oylattırılarak yapılacak sivil darbede, aynı siyasi irade tarafından yargı dipçik olarak kullanılmak istenilmektedir. Yargı hükümetin dipçiği olmayacaktır" diye konuştu.
Eminağaoğlu Başbakan'ın sözlerinden dolayı YARSAV'ın kurucu başkanı olması nedeniyle Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacağını da kaydetti.



ANKA