(İHA) - Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Gündoğdu, "Toplumu ilgilendiren bu kadar önemli davaların sonuçlanmaması ve insan haklarına yapılan müdahalelere dur denilememesi de gösteriyor ki, yargının üst kademelerindeki hukukçularımızın birinci görevi, siyasi parti temsilcisi gibi tavır sergilemek değil; adaletin tecellisini sağlamaktır. Bunu bir kenara bırakıp siyasi parti temsilcisi gibi tavır sergileyenlerin öncelikli görevleri bu sorunları çözmek, toplumun adalete inanmasını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Davanın zaman aşımına düşmesinin mağdurlarından birinin de Kemal Türkler'in ailesi olduğunu belirten Gündoğdu, bu kadar uzun süre sabırla bekledikten sonra dosyanın zaman aşımından ortadan kalkmasının oluşturduğu üzüntüye dikkat çekti. Gündoğdu, "Eşinin katilinin hak ettiği cezayı alışını görememek, gözü önünde katledilen babasının katilinin yargılandığı dosyanın zaman aşımı nedeniyle ortadan kalkmasını üzüntüyle izlemek çok zor bir durumdur. Kemal Türkler'in ailesine bir kez daha Allah'tan sabır diliyoruz" dedi.

Gündoğdu, 30 yıllık bir yargı felaketi olan ve sonu bir türlü getirilemeyen ünlü ve bir o kadar üzücü suikastın son celsesinde verilen zaman aşımı kararının, sendikal söylemleri olan yargı reformunun gerekliliğini ortaya koyduğunu kaydetti.