Hatay'ın Dörtyol ilçesinde "Yargı ve Demokrasi" konferansında konuşan Prof. Dr. Sami Selçuk, Avrupa ve dünya ülkelerindeki uygulanan yargı ve demokrasi örnekleri verdi. Dil, hukuk ve demokrasi bilincinin olmadığı bir yerde hukuk ve yargının doğru işletilemeyeceğini belirten Selçuk, insanlara hukuk ve demokrasi bilincinin kazandırılması gerektiğini belirterek, "toplumların hukuk bilinci gelişmediği sürece uygar olunamaz o yerde uygarlıktan söz edilemez. TBMM'nin yeni anayasa yapmasını doğru bulmuyorum çünkü meclis üyeleri ülkemizde gerçek demokrasiyle seçilmemekte bu da halkın iradesini tam olarak yansıtmıyor. Yeni anayasa için kurucu bir meclis oluşturulmalı ve bu mecliste bulunan üyeler anayasa yazımı dışında devlette görev almamalıdırlar" dedi.

Prof. Dr. Selçuk, barış sürecinde hükümetin attığı adımları ve izlediği yolu demokrasinin bir gereği olarak halka tam olarak anlatmasının gerektiğinin altını çizdi, Selçuk, federal sistemin başarılı olmadığı bir yerde başkanlık sisteminin başarılı olmayacağını söyledi.

Türk Eğitim-Sen tarafından düzenlenen konferansa Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, belde belediye başkanları ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Program sonunda Prof. Dr. Sami Selçuk'a plaket verildi.