Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti. Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Yargıtay Başsavcısı Hasan Erbil, Başkanvekili İhsan Akçin, Genel Sekreter Aydın Boşgelmez ile daire başkanlarının da aralarında bulunduğu heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk mozolesine geldi.

Kaynak'ın, mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra heyetle birlikte Misak-ı Milli Kulesi'ne giden Kaynak, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, 2011-2012 adli yılın açılışı nedeniyle Yargıtay olarak huzurundayız.

Yeni adli yılda tüm hâkim ve savcılar olarak ilkelerinin ışığında hukuk devleti ve hukukun üstünlüğünden taviz vermeden toplumun en önemli ihtiyacı olan adaleti gerçekleştirmek için bütün gücümüzü sarf ederek üzerimize düşen görevi en iyi şekilde ifa etme azmi ve kararlılığı içindeyiz. Bizlere bıraktığın çağdaş hukuk düzeni ve anlayışını daha da ileri bir düzeye götürmek ve her bireyin kendini özgür ve güvende hissettiği bir Türkiye hedefine ulaşmayı amaç edinmiş bulunmaktayız. Aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz. "

(Ankara Haber Ajansı)