Adalet Bakanı Ergin, İskenderun Limanı'nın işletme hakkının LİMAK Yatırım'a devri dolayısıyla yapılan törene katıldı. Törende söz alan Ergin, uzun seneler kapasitesinin altında hizmet veren İskenderun Limanı'nın işletme hakkının LİMAK'a devrinin ülke ekonomisine önemli katkı sunacağını dile getirdi.


İşlemin gecikmesinde Danıştay kararının etkili olduğunu kaydeden Ergin, bu anlamda buruk bir sevinç yaşadıklarını söyledi. Danıştay'ın geciken kararlarının ülke ekonomisine zarar verdiğini vurgulayan Ergin, İzmir Limanı için imtiyaz sözleşmesinin 29 ayda Danıştay'dan çıktığını aktardı. Ergin, yatırımcının bu sürede, Türkiye'den kaçarak Yunanistan'a yatırımını taşıdığının altını çizerken, "Kaybeden İzmir oldu, Türkiye ekonomisi oldu." dedi.

 
Adalet Bakanı, Yargıda Reform Paketi'nin Danıştay'ın iş yükünü azaltacağına temas etti. Sadullah Ergin, "Danıştay yükünü hafifletecek paket, bu gün TBMM'ye gitti. Tabii bununla birlikte Danıştay'ın iş yükünü azaltacak başka çalışmalarımız da söz konusu. Bu tür imtiyaz sözleşmeleri, daha kısa bir sürede çıkacak." ifadelerini kullandı. 


“Yeni İcra İflas ve Çek Kanunu mafyalaşma getirecek“


(CİHAN)