Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağıyla Belçika'dan İstanbul'a gelen Ergin, Ankara'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Brüksel'de Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu 63. Toplantısı'na katıldığını belirterek, dün toplantıda bir açılış konuşması yaptığını kaydetti.

Ergin, "Verimli bir toplantı oldu. Hem Türkiye'den giden, hem de Avrupalı parlamenterlerden oluşan yaklaşık 50 parlamenter toplantıya katıldı. Oldukça verimli bir toplantıydı. Türkiye'nin AB perspektifinde kendi açımızdan meseleleri anlatma imkanı bulduk ve soruları cevaplandırdık. Bizim açımızdan yararlı bir faaliyet oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün yargı temsilcilerini kabulü

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ergin, bir gazetecinin "Sayın Cumhurbaşkanı bugün yüksek yargı organı başkanlarını kabul ediyor. Görüşmede yargıdaki gerilim mi ele alınacak, bu konudaki görüşünüz nedir?" şeklindeki sorusu üzerine "Zannediyorum bizi de yarın davet etmiş, gidince yarın anlayacağız" diye konuştu.

Ergin, dün bazı eski kuvvet komutanları ile emekli ve muvazzaf subayların gözaltına alınmasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Devam eden soruşturmalarla ilgili herhangi bir değerlendirme yapmam. Yargıdaki faaliyettir, hepimiz sabırla bekleyeceğiz" dedi.

"Tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkındaki dosyanın İstanbul'dan Erzurum'a geri gönderilmesine ilişkin soruya karşılık da Sadullah Ergin, "Hepsi yargı faaliyetidir. Hepsini saygıyla takip edip, sürecin sonucunu beklemek lazım" diye konuştu.

CNN TÜRK