FETÖ'cülerinyargılamayı uzatma taktiklerinin bir örgüt stratejisi olduğunun kanıtı, yine örgütün haberleşme sistemi ByLock'taki yazışmalarda ortaya çıktı.

"Emniyetteki Mahrem İmamlar Davası"nın dosyasına giren bir ByLock yazışması, örgütün bu konuda 11 temel taktik belirlediğini gösterdi. İşte "süreyi uzatma adına yapılacaklar" başlıklı o ByLock mesajındaki 11 taktik:

Reddi hakim, tahliye ve verilen kararlara yönelik itiraz niteliğindeki taleplerle heyetinin karar veremez ve çalışamaz hale getirilmesi isteniyor. Hakimler ile sanık arasında husumet veya samimiyet olduğunun iddia edilmesi isteniyor. Heyetin tahrik edilip, hakaretten suç duyurusunda bulunmasının sağlanıp ardından "Aramızda husumet oluştu sizi reddediyoruz" denilebileceği belirtiliyor.

Mesajda, savcıdan iddianamenin tamamını okumasının istenmesi, gerekirse okuma işleminin TRT spikerine yaptırılması öneriliyor.

Talimatla dinlenen tanıklara soru sorma imkanının sağlanmadığının iddia edilmesi, tanıklara heyet huzurunda veya sesli ve görüntülü sistemle (SEGBİS) soru sorulmasının sağlanması talebinde bulunulması isteniyor.

Reddi hakim için başvuran taraf avukatlarının tanık olarak dinlenilmesinin istenmesi öneriliyor.

FETÖ, dava dosyasını diğer ilgisiz davalarla şişirip karar verilmesinin uzatılması önerisinde bulunuluyor.

Mesajda, soruşturma sürecindeki tüm hakim ve savcıların tanık sıfatıyla beyanlarının alınmasının istenmesi de bir başka yöntem olarak yer alıyor.

Heyetin tüm dosyayı hukukçu bilirkişiye göndermesinin sağlanması "bilirkişi taktikleri"nin başında yer aldı.

Dosyanın toptan bilirkişiye havalesi talebinin reddedilmesi halinde bir sonraki duruşmada hukukçu profesör bilirkişi dinletilmesinin istenmesi istenirken, "10 celse 10 farklı bilirkişi dinletilebilir" denildi

ByLock mesajındaki son "bilirkişi taktiği" de, "Tüm beyanlar ve delilleri değerlendirmesi için yazılı uzman hukukçu bilirkişi almak için süre talep edilebilir" denilerek ifade edildi.

Dava dosyasının "daha da şişirilmesi" için şu taktik önerildi: Davaya konu olayla ilgili görsel ve yazılı medyada çıkan tüm yazı ve görüşler çıktı olarak alınarak dosya arasına girmesi sağlanmalı.

Dış basın ve yabancı hukuk derneklerinin davaları takibinin sağlanmasını isteyen FETÖ ByLock mesaj ile üyelerine aynen şu taktiği verdi: "Savunma pozisyonunda, Balyozcuların, Ergenekoncuların ve Adnan hocacıların savunma argümanlarını yeni bir sıkıntıya sebebiyet vermeden, kolay lokma olunmadığını gösterme adına uygulamak gerekir."


HABER: ERSAN ATAR / SABAH