Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik soruşturması kapsamında, HSYK 2. Dairesi'nin almış olduğu kararla 189 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.  

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan hakim ve savcıların, FETÖ üyelerinin haberleşmede kullandığı ByLock programını kullandıkları ileri sürüldü.

Şüphelilerin Adalet Bakanlığı ve Türkiye genelindeki adliyelerde görev yapan hakim ve savcılar ile Yargıtay ve Danıştay tetkik hakimleri olduğu belirtildi.  

Gözaltı kararı çıkartılan hakim ve savcılardan 24'ünün Ankara'da, bunlardan 2 savcının da Ankara Adliyesi'nde görev yaptığı belirlendi. 

30'U İSTANBUL'DA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla haklarında gözaltı kararı alınan hakim savcılardan 30'unun İstanbul'da görevli olduğu tespit edildi.

FETÖ üyelerinin haberleşmede kullandığı ByLock programını kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı bulunan 30 hakim ve savcının gözaltına alınması için çalışmaların başlatıldığı belirtildi.
Bu arada, hakkında gözaltı kararı bulunanlardan 10 hakim ve 2 savcının Anadolu Adalet Sarayı'nda görev yaptığı öğrenildi.