2009 yerel seçimleri döneminde Demokratik Sol Parti (DSP) adayı Orhan Duran'ın basın danışmanının ve yardımcılarının bulunduğu gruba CHP logolu bir otomobilden inen Ali Rıza Değirmenci'nin de içinde bulunduğu bir grup tarafından bıçaklı saldırı düzenlenmişti. Ali Rıza Değirmenci ve yanındakiler 'adam öldürmeye teşebbüs'ten 10 yıla kadar ceza almışlardı. Avukat Emre ile Belediye Başkanı Değirmenci arasında geçen telefon konuşmasında nasıl temyize gidecekleri ve dosyayı kimin yardımı ile etkileyecekleri yer alıyor. Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Yargıtay'da süren dava için son Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan Ali Hadi Emre'den yardım istiyor.

5 Mayıs 2010 tarihli görüşme şöyle:

Emre: "Pazartesi bu şey var. Bu Avcılar Belediyesi'nin... DSP ile kavga etmişler. Adam yaralamışlar. Öldürmeye teşebbüsten savcı cezalandırmak istedi. Şey de bizim başımıza kaldı. Bir o arıyor. Öbürü arıyor. Başkanı arıyor."

(10 Mayıs) Emre: "10 yıl 10 ay ceza verdiler. Gerekçesini gördükten sonra temyiz dilekçesi vereceğiz. Ankara'da duruşmalı olacak. Kimi göreceğimizi ne edeceğimizi falan konuşuruz ama Ankara 1. Ceza Dairesi'ne gider bu dosya. Oranın başkanı bizim Seyfi Oktay'ın köylüsü... Yargıtay bozar bu dosyayı. Onu düşünmeyin."




Zaman