Başbakanlık'a 40 metre mesafedeki Yargıtay binasının otopark girişine yerleştirilen bomba patladı. Kısa süreli paniğe yol açan patlamada, Yargıtay 14. Ceza Dairesi Başkanı İzzet Karataş'ın şoförü hafif şekilde yaralandı. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, pet şişe içerisine yerleştirilmiş 150 gram hafif patlayıcıdan düzenek kurulduğunu açıkladı. Kimliği belirlenemeyen saldırganın, panelvan tipi bir minibüsle olay yerine geldiği, görüntüsünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binasının güvenlik kamerasına takıldığı öğrenildi. 

Ankara'daki patlama dün sabah saat 09.40 sularında meydana geldi. Kızılay-Bakanlıklar'daki Yargıtay Binası'nın Vekaletler Caddesi'ne bakan arka kapısı önündeki patlamanın pet şişeye konulmuş elektronik düzenikli 150 gram hafif patlayıcıdan kaynaklandığı belirlendi. Olay sırasında Yargıtay'da şoför olarak görev yapan Hüseyin Ahmet Kocaoğlu, hafif şekilde yaralandı. Bakanlar Kurulu toplantısından 2 saat önce meydana gelen patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi intikal ettirildi. Cadde trafiğe kapatılırken çevrede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Bomba imha uzmanları, yeni bir patlama ihtimali karşısında titiz bir çalışma yürüttü. Panelvan tipi bir minibüs ile olay yerine yakın bir noktaya geldiği tespit edilen saldırganın görüntüsü Yargıtay'ın karşı cephesindeki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binasının güvenlik kamerası kayıtlarına takıldı. Ankara Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak'a olayla ilgili bilgi verdi. 

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile Ankara İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Patlamanın pet şişe içerisine konulmuş 150 gram hafif patlayıcıdan kaynaklandığını belirten Vali Yüksel, "Başbakanlık binası ve Yargıtay binalarının bulunduğu bir caddede böyle bir patlama nasıl olur?" şeklindeki soruya Yüksel, "Hepsini inceliyoruz. Arkadaşlarımız kamera incelemelerini yapıyor. Kısa süre içerisinde sizinle daha net bilgi paylaşılacaktır." şeklinde karşılık verdi. Alaattin Yüksel, akşam saatlerinde konuyla ilgili ikinci açıklamasını yaptı. Yüksel, "En son gelen bilgilere göre, küçük plastik şişeler içine bir miktar maytap benzeri özel düzenekli zaman ayarlı bir patlayıcı yerleştirilmiş. Sabah çok erken saatlerde koyulmuş. Bölgedeki tüm kameralar üzerinde incelemelerimizi yaptık. Emniyet şu anda bazı yerlerde operasyonlar yapıyor.'' ifadelerini kullandı. 

Patlamayla ilgili ilk tespitlere de ulaşıldı. Edinilen bilgiye göre, beyaz kapüşonlu, siyah montlu ve 1.70 boylarındaki saldırgan, Yargıtay binasına sabah erken saatlerde geldi. Saat 06.26 sularında Yargıtay'ın giriş kısmına elektronik bomba düzeneğini kurdu. Bombayı, girişlerin en yoğun olduğu ikinci servislerin geçişi sırasında patlatmayı planladı. Ancak elektronik düzeneğin 09.35 servisinin girişinden yaklaşık 5 dakika sonra patlaması, muhtemel bir faciayı önledi. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin, saldırıdan yaklaşık bir saat sonra zanlının eşkâlini belirlediği öğrenildi. TEM ekipleri, zanlının düzeneği tek başına kurduğunu belirledi. Polis, görüntülerden elde ettiği zanlının görüntüsünü vakit kaybetmeden bütün ilçe ve il emniyet müdürlüklerine gönderdi. Yargıtay'a yönelik saldırı, Bakanlar Kurulu toplantısını da etkiledi. Saat 11.00'de başlaması gereken Bakanlar Kurulu toplantısı saat 12.00'ye alındı.