Antalya'nın Alanya İlçesi'ne tatile geldiği sırada tecavüze uğradığı iddiasıyla şikayetçi olan Norveçli turist R.S.N.'nin davası eksik soruşturma gerekçesiyle Yargıtay'dan döndü. Yargıtay 14. Ceza Dairesi, mağdurenin olay nedeniyle ruh sağlığının bozduğuna ilişkin Alanya Devlet Hastanesi'nin raporu olmasına karşın, Norveç adli makamlarından rapor istedi. Sanığın cezası Norveçli en az 2 adli tıp uzmanı, bir psikiyatrist ve diğer branşlardan oluşan en az 5 kişilik sağlık kurulundan gelecek olan rapora göre verilecek.

2006 yılında Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yılında tatil yapan Norveçli turist R.S.N. jandarmaya giderek barda tanıştığı O.A.'nın kendisine tecavüz ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu. O.A. ve Ş.E. adlı şahıslarla araca binip geziye çıktıklarını ifade eden Norveçli turist, aracı ormanlık bir alanda park eden O.A.'nın kendisine tecavüz ettiğini, arkadaşının ise gözcülük yaptığını söyledi. O.A. ise olay günü tanıştığı kadınla ormanlık alanda kendi isteği ile birlikte olduklarını savundu. Sanıklar hakkında Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

-EN AZ 5 KİŞİLİK KURULDAN RAPOR İSTENDİ-
 
Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkları mağdurun beden veya ruh sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel saldırıdan suçlu bularak mahkûmiyetlerine karar verdi. Karara itiraz edilince dosya Yargıtay'ın gündemine geldi. Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 14. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını eksik inceleme gerekçesiyle bozdu. Eylem gerçekleşirken sanık Ş.E.'nin tanık M.H.N. ile arabanın içerisinde oturduğuna ve sanık O.A.'ya yardım etmediğine karar veren Daire, sanık hakkında nitelikli cinsel saldırı suçlarından beraatine karar verilmesi gerektiğine hükmetti. Yargıtay 14. Ceza Dairesi, mağdurenin olay nedeniyle ruh sağlığının bozduğuna ilişkin Alanya Devlet Hastanesi'nin raporu olmasına karşın, Norveç adli makamlarından rapor istedi. Daire, sanık O.A. hakkında TCK'nın "cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar" başlıklı 102/5. maddesinin uygulanıp uygulanmayacağına karar verilmesi için Norveç adli makamlarının en az 2 adli tıp uzmanı, bir psikiyatrist ve diğer branşlardan oluşturduğu 5 kişilik sağlık kurulundan rapor alınmasını istedi. Daire, raporun sonucuna göre sanık hakkındaki kararın verilmesi için yerel mahkemenin kararını bozdu. (ANKA) (YE/OE)