Binlerin katıldığı -Özgüven'e Destek- mitinginin ardından belediyenin ve ailesinin telefonlarının adeta kilitlendiği, email yoluyla da destek mesajları yağdığı bildiriliyor. Son olarak eşi Ayşe Özgüven'e ve çocuklarına destek vermek için CHP Kadın Kollarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve partililerle beraber Dikili'ye geldi. İlk olarak CHP Dikili İlçe Teşkilatını ziyaret eden CHP Kadın Kollarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler daha sonra beraberindekiler ile birlikte Dikili Belediye Başkanlığı Makamına geçtiler. Güler ve beraberindekileri burada Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak ile birlikte Ayşe Özgüven, oğlu Evren, Utkan, Barış Özgüven ve CHP'li meclis üyeleri karşıladılar. 

Af kapıda mı? 

Dikili Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Erdoğan Doğan'ın, -Başkanımızın aldığı cezayı da içine alan ve mecliste hazırlandığı söylenilen af ile ilgili bilgi alabilir miyiz?- demesi üzerine Güler; "Evet böyle bir çalışma var" dedi. Bunun siyasi bir saldırı olduğunu ifade eden Güler; "Bunun için sadece Dikili'de değil Ülke genelinde bir şeyler yapmamız lazım. Osman Özgüven'in su politikası bile başlı başına ayrı bir durum. Bir sembol Osman Özgüven. Sıradan bir sosyal belediyecilikte değil. Toplumcu belediyecilik ve bu arayışları bulmaktır. Sembol isimleri susturmaya çalışıyorlar. Bu davalar konunun uzmanı olarak söylüyorum. Hapislik bir unsur taşımamaktadır. Bunlar sıradan usul hatalarıdır. İdari tedbirlerle düzeltilecek davalardır. Olacak iş değil" dedi. 

Toplumcu belediyecilik cezalandırılıyor 

Özgüven'in cezasıyla ilgili görüş belirten Güler; "Biz Osman Özgüven'in hiçbir suçu olmadığından kendi adımızdan emin olduğumuz kadar eminiz. Ortada haksız yere toplumcu belediyecilik anlayışının cezalandırılması gerçeği var bunu ortaya çıkaracağız. Hem hukuk mücadelesiyle, hem siyasi mücadeleyle bunu yapacağız" dedi. 

Aramıza dönmesini bekliyoruz 

Destek ziyaretinde bulunan bir başka isim olan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; "Osman Özgüven bizim için sadece bir meslektaş, bir belediye başkanı değildir. Hepimizin örnek aldığı bir ağabeyimizdir, Bizim moral kaynağımızdır. Çünkü Dikili'de halkçı, toplumcu belediyeciliği simge isimlerinden biridir. Kesilen bu ceza onun halkçı ve toplumcu belediyecilik uygulamalarına verilen bir cezadır. Osman Özgüven ile ihale yolsuzluğunun ya da kişisel menfaat sağlamanın aynı cümle içinde kullanılamayacağını onu tanıyan herkes biliyor. O yüzden bu cezayı bizde siyasi bir karar olarak, halkçı, toplumcu belediyecilik uygulamalarına verilen bir ceza olarak görüyoruz. Türkiye'de ki bu adaletsizliğe karşı mücadele edeceğiz. Onu kısa süre içerisinde tekrar aramızda görmeyi umut ediyoruz" dedi. 

Maçta pankart açtılar 

Daha sonra Birgül Ayman Güler beraberindekiler ile birlikte Dikili Erdal İnönü Sahasında oynanan Dikili Belediyespor ile Aliağa Gençlik Spor arasında oynanan maçı seyretmeye gittiler. Dikilili ve Aliağalı futbolcuların maça "Belediye Başkanı Osman Özgüven bizimle, adalet istiyoruz" yazılı pankartıyla çıkmaları Dikili ve Aliağalı seyirciler tarafından bolca alkış aldı. Maçta ilk iki dakika Dikilili futbolcular topa değmezken Aliağa kendi arasında top çevirdi. 85.dakikasına kadar 1-1 süren maç bu dakikadan sonra Dikili kalecisi Mustafa'nın kırmızı kart görmesiyle Aliağa'nın 4-1 üstünlüğüyle sona erdi. 

Meydanda Pankart tartışması 

Maçtan sonra Dikili'de Özgüven'e ve eşi Ayşe Özgüven'e destek ziyaretinde bulunan Birgül Ayman Güler, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve beraberindekiler, Ayşe Özgüven ve CHP'li meclis üyeleri ile birlikte Atatürk Meydanına geldiler. Burada meydana "Hepimiz Özgüveniz" yazılı pankartı polisin kaldırmaya çalıştığını gören Güler kısa bir süre emniyet güçleri ile konuşarak pankartın kalmasını sağladı. 

Cezaların içeriği 

İzmir'in Dikili ilçesinde 4 dönem Belediye Başkanlığı yapan Osman Özgüven'e eski garaj yerinin satışı ihalesine giren bir firmanın (henüz tüzel kişiliğini kazanmamış olması) nedeniyle, ihale daha sonra iptal edilmesine rağmen, iptal edilen ihaleden "ihaleye fesat karıştırmaktan" 4 yıl 2 ay hapis cezası, ikinci el araç ihalesi yapan Belediyeye bağlı Jeotermal A.Ş.'nin (SGK'ya borcu olduğundan)" usul hatası bularak yine ihaleye fesat karıştırmaktan" 4 yıl 2 ay hapis cezası verilmişti. Her iki cezanın da Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onandığı haberleri ise yurt çapında büyük bir tepki ile karşılaşıp, Dikili'de miting düzenlenmişti. Avukatların bu konuda yaptığı açıklamalarda ise her iki cezada kamunun zarara uğratılmadığı, haksız kazanç sağlanmadığı belirtiliyor. Konu ile ilgili bir TV kanalında konuşan eski Milletvekili Av. Bülent Baratalı ise Belediye Başkanlarının cezalarını bir kereliğine 4 ay erteletebildiğini söylediği belirtildi. İlçeyi ziyaret eden siyasiler tarafından ise bu konuda af çıkarılmasının gündeme alınacağı ve Osman Özgüven'in cezasının düzeltileceği iddia ediliyor.