Hükümetin CMK'nın 102'nci maddesinde ki yaptığı değişikliğin ardından, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nce tahliye edilen Hizbullah sanıkları kayıplara karışmıştı. Bunun üzerine Daire, 10 yıllık tutukluluk sürelerini aştıkları gerekçesiyle adli tedbir şartıyla tahliye edilen sanıklardan, imzaya gitmeyenlerin tekrar tutuklanmasına karar verildiğini açıklamıştı.

Son olarak Diyarbakır Başsavcılığı'nın CMK'nın tutukluluk hükümlerini düzenleyen maddesinin 31 Aralık'ta yürürlüğe girmesinden önce Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne bir yazı yazarak tahliye olasılığına dikkat çektiği ve temyiz incelemesinin bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini belirttiği iddia edildi.

ANKA'nın edindiği bilgilere göre, bu iddia, Yargıtay kulislerini de harekete geçirdi. Bazı üyeler, böyle bir yazının dosyada bulunmadığını, olsa bile tahliye sırası gelenlere zaten öncelik verildiğini ifade etti. Üyeler, bu tür iddiaların Yargıtay'ı yıpratmak için ortaya atıldığını da iddia ederken, söz konusu "uyarının" dosyada olmadığının da altını çizdiler.(ANKA)
(EÖ/ÖMR)