Ergin, getirdikleri model için de “Bizim getirdiğimiz modelde, gelişmiş modellerden esinlenerek ortalama bir model yaptık. Muhalefet partilerinin iddiasının hiçbir geçerliliği yoktur. Çünkü biz AB’ye üye olmaya çalışan bir ülkeyiz. Onların da değerlendirmesi gelişmiş demokraside uygulanan modellere uygundur” dedi.

Ergin, önceki akşam Kanal 7’de, “Başkent Kulisi” programında soruları yanıtladı. Ergin soru üzerine, yargının, “dış tehdit” ile “iç tehdit” baskısı altında olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Türk yargısının hem iç, hem dış tehditten kurtulması lazım. Ben Adalet Bakanı olarak dış tehdidin içine kendimi de koyuyorum. Adalet Bakanı, hükümet, basın, sivil toplum örgütleri dış tehdittir ama HSYK’nin mevcut hali, Danıştay, Yargıtay’ın mevcut hali iç tehdittir. Bunları beraberce bertaraf etmedikçe Türk yargısı bağımsız kılınamaz. Biz yargıyı bağımsız kılmak için iç ve dış tehditlerden arındırmaya çalışıyoruz, uluslararası kriterlere bağlı kalarak.” Ergin, “ Anayasa Mahkemesi yeni bir yanlış yapmış, esasa girmiştir. Bu yöntem yanlıştır. ’Mahkeme yetkisini aşmıştır, kendisini yasama organının yerine koymuştur’ dedim. Paket açısından ise paket reform niteliğini korumaktadır. Çatısı, iskeleti, gövdesi yerindedir. Anayasa Mahkemesi’nin müdahalesi bir miktar değişiklik yapmıştır ama esası yerindedir” yanıtını verdi.