Anadolu Ajansı'da çalışanlara baskı yapıldığı, emekliliğe zorlandığı, mesai saatlerinin değiştiği yönündeki iddialar medya dünyasında tartışılmıştı. Bir hafta içinde 70 kişinin emekliliğe zorlandığı yönündeki iddiaların arkasından ortaya çıkan gerçekler dudak uçuklatan cinstendi.

Kurumdaki dokunulmaz sendikal yapı bu aralar sinsi bir plan peşinde... Muhabir olarak çalıştıkları kurumdan yarım milyon lira tazminat aldılar ama şimdi daha fazlasını istiyorlar.

15 BİN TL MAAŞ, 400 BİN TL TAZMİNAT

15.000 (On Beş Bin Türk Lirası) maaş alan ve bu ay sonunda emekli olacak olan muhabirler, ortalama 400.000 (Dört Yüz Bin Türk Lirası) tazminat, 145.000 (Yüz Kırk Beş Bin Türk Lirası) sanık yardımlaşma parası alacak. Ancak bu paradan tatmin olmayanlar ajanstan ekstra ücret almak için dava açmaya hazırlanıyorlar.

100 BİN TL DAHA İSTİYORLAR

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın avukatı Meliha Selvi öncülüğünde bir araya gelen bir grup Anadolu Ajansı çalışanı alacakları yarım milyon Türk Lirası'nı geçkin tazminatlara rağmen ekstra bir tazminat davası açarak Yüz Bin Türk lirası daha almak için karar aldılar.

EKİBİN YENİ PLANI

Ekibin taktiği şöyle: Anadolu Ajansı yönetimine kendi istekleriyle emekli olmak istediklerine dair dilekçe vermelerine rağmen birbirlerini şahit göstererek kurumdan zorla emekli edildiklerinin iddia ederek mahkemeye başvuracaklar. Emekli olmuş her muhabir bir diğer muhabirin lehine mahkemede ifade vererek emekliliğe zorlandıklarını ve kurumun Toplu İş Sözleşmesi 11 ve 13. maddeler ve İş Kanunu'nun ilgili bazı maddelerini ihlal ettiğini söyleyerek yüz bin liranın üzerine ek tazminat talep edecekler.

FAZLA MESAİ VE HARCIRAH İÇİN DE DAVA

Avukat Meliha Selvi'nin bu kişilerden vekalet aldığı ayrıca, fazla mesai, yurt dışı harcirahı gibi konulardan yeni tazminat davaları için hazırlık yaptığı da belirtiliyor. Avukatlar bu tür tazminat davalarında avukatlık ücretinin yanı sıra prim de alıyorlar.


ENSONHABER