YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa Değişikliği Paketi'nin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin davada verdiği kararın beklentilerini karşılamadığını ifade etti. Tarhan, "Henüz süreç devam ediyor. Daha önümüzde referandum süreci var. YARSAV olarak bizim mücadelemiz sürecek" dedi.

Tarhan, AYM'nin 5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna ilişkin iptal davasında, Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili bazı maddelerin kısmen iptaline yönelik kararını ANKA'ya değerlendirdi. Tarhan, YARSAV olarak mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Karar, beklentimizi karşılamıyor. Bizim görüşlerimiz belli. Değişikliğin, Anayasa'ya aykırı olduğunu düşünüyorduk. Ve iptal edileceğini umuyorduk. Söz konusu 2 madde de hukuk devletine aykırıdır. Verilen karar dediğim gibi beklentimizi karşılamıyor. Güçler birliğine aykırılık devam ediyor. Özellikle HSYK'nın yapısındaki değişiklikle Adalet Bakanı ve Müsteşarı kilit rol oynuyor. Bu kabul edilemez. Sonuçta mahkemenin kararına saygılıyız. Fakat mücadelemiz bitmiş değil. Mücadelemiz bitmiş değil. Umutsuz değiliz. Umudumuzu kaybetmedik."




 



ANKA