YARSAV'dan yapılan açıklamada, HSYK'nin yüksek yargıya üyelik seçimlerini tamamladığı ve toplam 211 yüksek yargıç seçildiği hatırlatıldı.

Yargıtay ve Danıştay üyeliğine seçilme koşullarını taşıyan 5 bin 576 yargıç ve savcının daha önceden ilan edildiğini, bu kişiler arasından 211'inin ''genellikle 5'e karşı 17 oy çoğunluğu ile seçildiği'' belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Kadına yönelik ayrımcılığın adeta bir izdüşümü olarak, aralarından 2'si HSYK yedek üyelerinin eşleri olarak tanınan, topu topu 6 şanslı kadın yüksek yargıç seçilmiştir. Geçmiş her gün lanetlenip, artık şeffaf, objektif ve demokratik olacağı defalarca söylenmesine karşın, tüm randevuların iptalini gerektiren bir gizlilikle ve bir iki günlük inceleme sonucu tam 211 yüksek yargıç (nasıl) seçilmiştir.

Herkese eşit mesafede görünme adına ve sesini sedasını kısacağı zannıyla küçük bir kısmı da YARSAV üyesi yüksek yargıç seçilmiştir. Tüm bu nedenlerle, seçilenlerin bazıları hiç ama hiç hak etmese de ne yazık ki, genel olarak bir devrin adı ile anılacaklar seçilmiştir. Ve tüm haklı eleştirilere karşı birileri bir yerlere yanıt yetiştirirken, asıl muhataplar, yıllardır özveriyle çalışan ve seçilmeyi hak ettiğini düşünen binlerce yargıç ve Cumhuriyet savcısı aslında 'bilmezlikten de değil' ama yanıt beklemektedir.''




AA